måndag, oktober 08, 2012

Lögner för ett sovande folk

Aldrig förr har så få ljugit så mycket för så många. Ungefär så går tankarna efter att ha sett glimtar av partiledardebatten på dumburken igår.
Fredrik Reinfeldt den dryge, ståuppkomikern Göran Hägglund, ryssrädde Jan Björklund och floskelmaskinen Annie Lööf ljög allihop så det stod härliga till inför ögonen på det sovande folket. Samtidigt som Jimmy Åkesson lät som en papegoja och Stefan Löfven mest trampade vatten.
De enda som kom ur detta med hedern i behåll var Jonas Sjöstedt och Åsa Romson.

En liten näve ur den stora påsen med lögner som serverades av regeringspartiernas företrädare igår:

Privat vård har inte alls förbättrat vården som Reinfeldt påstod.

Socialdemokraterna vill sänka bolagsskatten, inte höja som Björklund påstod.

Lööf säger sig inte vilja höja flygskatten, men partiprogrammet säger annat.

Reinfeldt påstod att deras sjukförsäkringsreform minskat sjukskrivningarna men sjukskrivningarna har minskat sedan 2003.

Att svenskarna varit mest sjukskrivna i världen är inte sant.

Att Vänsterpartiet vill förbjuda privata företag inom välfärdssektorn är inte sant, oavsett hur många gånger Göran Hägglund påstår det.

Hur var det nu Annie Lööf, du var väl aldrig och pratade med arbetarna på Volvo i Säffle ?

Sjuka utförsäkras fortfarande och regeringen vill inte ändra på det.

Koldioxidutsläppen minskar inte, de ökar.

En högre a-kassa ger inte högre arbetslöshet.

"Göran Perssons flumskola" drevs ju igenom av Beatrice Ask när hon var skolminister.

En av de få rappare som jag finner mer än uthärdlig att lyssna på är Eminem. Så på ämnet lögner blir det då tillsammans med Rihanna:Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

martin sa...

Man undrar ibland varför de häver ur sig lättfalsifierade lögner på det där viset. Men sen kommer jag ihåg, lögnen funnes inte om ingen uttala den. Kanske är det högerpostmodernism, verkligheten är en social konstruktion, om man övertygar tillräckligt många att världen är på ett visst sätt, så blir världen sån!

Anonym sa...

De har ju genom att i många år påstå att de sjuka egentligen inte är sjuka utan fuskare fått svenska folket att tro det.
Och jag börjar tyvärr tro att vi är dummare än andra människor. Det ser så ut när det påstås att svenskarna anser Reinfeldt bäst att leda landet.
Nu verkar ju hjärntvätten om invandrare vara inledd.
Dessutom påstås inte sjuka, funktionshindrade och arbetslösa vara vanliga människor. Undrar vad han tror de är?

Knapsu sa...

Det bedrövliga är att de får hålla på och ljuga ostraffat. Duger inte journalisterna till att ställa följdfrågor eller att pressa dem lite när de slänger ur sig lite vad som helst?
Media har alltmer övergett sin opartiska granskande roll och blivit maktens megafoner.

martin sa...

Knapsu,
läsaren är produkten numera vettu. Det är inte läser som de tjänar pengar på, som betalar journalistens lön, det är kapitalet eller politikern. De som spenderar pengar på annonser. Det finns inga dagstidningar, det finns dock gott om reklamblad i världen.

Knapsu sa...

Martin: Ja jag vet, vi är inte människor längre. Vi är kunder, brukare, konsumenter, produkter eller bara produktionsenheter som skall leverera vinster åt företagen.