torsdag, oktober 25, 2012

Was das harantass?

När nu internetuppkopplingen äntligen verkar fungera som den ska göra så är det väl bäst att passa på.

Lena Mellin har varit ute och svamlat igen. I sin totala brist på insikt menar hon att folks sviktande förtroende för näringsministern Annie Lööf beror på det faktum att Lööf är kvinna. "Unga kvinnor med makt är en nagel i ögat på folk" är rubriken på stolpskottet Mellins artikel om att den minister som flest vill byta ut är stolpskottet till näringsminister Annie Lööf.
Herregud! Orka göra detta till en kvinnofråga, när saken är den att folk upptäckt att Lööf inte är något annat än en floskelstapplande ledare för ett parti utan både väljare och en trovärdig politik. Dessutom totalt inkompetent i sitt ämbete.

Stefan Löfven har nu satt ned foten om vinsterna i välfärden. Rätt i huvudet på det svenska folket.
När 80 procent av det svenska folket inte vill att vinster skall kunna tas ut i välfärden tar nu Löfven ställning för att riskkapitalet skall få fortsätta att plundra oss på våra skattepengar. Men vi skall få se på när de gör det, tycker Löfven.
Vad är Löfven rädd för? Att bli statsminster?  Frågan om vinster i välfärden torde vara en valvinnande fråga, men som han nu säger adjö till.
Återstår dock att se vad partikongressen kommer fram till om detta.

Vad är förresten oddsen på att Reinfeldt drar upp ett liknande förslag som Löfvens ur hatten när valet börjar närma sig och folkopinionen i frågan står sig?

I HockeyAllsvenskan går det tungt just nu, så det lämnar vi därhän för tillfället.

Annars så får man nu tillfälle att slipa på skolengelskan när man nu har besök av en yngling från Tyskland. Har en känsla av att min kökstyska inte är så begriplig.

Som lite kul fakta kan jag nämna att ynglingen ifråga är släkt med Gudrun Ensslin.
Om nu det namnet får det att ringa i en klocka hos någon.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lövéns största dröm är nog att bli statsminister. Det är därför den socialdemokratiska politiken allt mer liknar moderaternas.De vill ju ha med sig människorna med det tjocka plånböckerna.
Att många i den nedre halva av inkomstskicket i Sverige kommer i kläm kan de inte ta hänsyn till. Troligen kommer väl de fattiga att förlora rösträtten snart. Man måste ha en viss inkomst för att få rösta.
En skam för den s.k. socialdemokratiska politiken är den typ av politik som sossarna numer driver.
Det finns ju en del vettiga kvar i det partiet, men de får tydligen inte säga till om så mycket utan ska vara en fin siffra i antalet medlemmar.

Knapsu sa...

Jo, så är det. Vad Löfven är rädd för är nog att kompisarna i partiet, som tjänar grova pengar på privatiseringarna, ska kasta ut honom om han börjar låta som Juholt.