fredag, oktober 12, 2012

"Vad skådar mitt norra öga"

"- Det blir en allt större spricka mellan stad och landsort, jag blir häpen över att när något händer i Stockholm blir det en slags riksnyhet, är det solsken på Södermalm så har hela landet sommarväder. Vi får svårare och svårare att förstå varandra, jag menar marknaden … vad är det? På vissa håll kanske det funkar att man kan välja vårdcentral, men inte kan man göra det om man bor på landsbygden"
Det säger Ronny Eriksson på Riksteaterns webbplats angående den 2 timmars föreställning där han (och vi alla andra utanför Stockholm) ser på världen ur ett landsortsperpektiv, som jag ikväll bevittnade på Folkets Hus.

Någon större recension ger jag mig inte på förutom att konstatera att jag och Ronny ser väldigt lika på saker och ting och att han bjöd på en väldigt bra blandning av "skrönor, ljug, sanningar och nya låtar".
Det var Stureplanscentern, marknadsfundamentalism och norrbottnisk bygderomantik i både prat och sång i en skön blandning och jag kan bara instämma i Folkbladets recension:
 " ...en skarpsynthet som sopar mattan med de flesta politikers medietränade munläder"

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Kan meddela att solen just förefaller att ha försvunnit bakom moln. Upprörande, det har ju varit en så vacker och solig morgon här på Söder!

Bert Bodin sa...

Hm! Var ett tag lite "less" på herr Eriksson. Men nu kanske man skulle ta tillfället i akt igen, om han dyker upp på en theatre near me.

Knapsu sa...

Björn: tack för uppdateringen. Nu slapp vi leva i ovisshet.

Bert: han är fortfarande skarpsynt måste jag säga.