onsdag, december 05, 2012

Konsten att värva röster åt SD

Stödet för Sverigedemokraterna verkar bara öka trots skandalrubrikerna i media samtidigt som ledarskribenter, debattörer och de andra partiernas politiker sitter på sin höga hästar och förfärar sig över det dumma svenska folket som inte förstår någonting. Men de som inte förstår är ju de själva.

Se bara hur tidningarna hycklar och bedriver kampanjer för mångfald i samhället samtidigt som skribenterna på ledarsidan ena dagen skyller samhällsproblemen på invandringen för att nästa dag beskylla befolkningen för att vara främlingsfientliga.

I den andra länstidningen hittar vi ett lysande exempel på hur det gick till när den socialdemokratiske [sic!] fd näringsministern Anders Sundström - sittandes på sin upphöjda position, helt avskärmad från verkligheten - såg till att driva iväg ännu fler s-väljare i famnen på Sverigedemokraterna:

"Samtidigt som vardagsrasismen spirar i breda folklager anser han att en av Norrbottens viktigaste utmaningar inför framtiden är - bristen på invandrare.
 - Min hemkommun Piteå är bland de fem-sex sämsta i landet, en riktig "monokommun". Socialdemokraten Lars-Erik Lövdén, min förre ministerkollega från Malmö, var på besök under PDOL och tyckte att det var riktigt obehagligt att det inte fanns folk med annan hudfärg i Piteå. 
- Samtidigt har vi främlingsfientliga reaktioner, trots att vi inte har några invandrare i länet. Man är alltid rädd för det man inte känner till" 

Ni kan hoppa upp och klappa er i baken på att Jimmy Åkesson och hans partikamrater dansade en riktig glädjepolka när de fick höra att en socialdemokrat sagt sig tycka att det är riktigt obehagligt att bara möta ljushyade människor i Piteå!


Jan Guillou verkar vara en av de få som har förstått varför SD ökar. Jag citerar här ett stycke ur hans krönika:

"Den före detta ­arbetarklassen som röstade socialdemokratiskt i vått och torrt har börjat överge sitt parti. Sverigedemokraterna har en poäng när de kallar de andra riksdagspartierna för ”sjuklövern” och därmed framställer sig själva som det enda oppositionspartiet. Med Annie Lööf har Centerpartiet vänt ryggen åt större delen av landsortsbefolkningen, Folkpartiet är bara halvhjärtat främlingsfientligt, Vänsterpartiet har ­visserligen övertagit den socialdemokratiska ideologin, men uppfattas som extremister, Moderaterna låtsas vara socialdemokrater och Social­demokraterna är för närvarande ingenting. Det är ur detta politiska stillestånd som Sverigedemokraterna hämtar mest protestsympatier, och alltså inte ur främlingsfientligheten.

Störst ansvar för att den före detta arbetarklassen lämnas vind för våg faller på Socialdemokraterna. Man kan inte anklaga Moderaterna, som må kalla sig det nya arbetarpartiet, om av hånfullhet eller cynism, för att som vanligt och framgångsrikt arbeta för ökade klassklyftor, privatisering, kissblöjor och förmögenhetsöverföring från de många till de få. Men man kan anklaga ­Socialdemokraterna för att inte vara ­socialdemokrater."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Den absolut största orsaken till att SD ökar torde vara att Sossarna övergett den socialdemokratiska politiken, vilket de tvingats till genom EU-medlemsskapet.
Att sossarna inte förstod att deras ansökan till EU var detsamma som tack och adjö till sossepolitik är ett mysterium.

Knapsu sa...

Anblicken av den fina sockerskålen i Bryssel och möjligheten att kanske få vara med runt den förblindade nog dem.