torsdag, december 27, 2012

Mellandagstankar

Första vardagen efter jul och jag passerar IKEA och det handelsområde där det är beläget och noterar att parkeringarna är fyllda med bilar och då är ju uppenbarligen affärerna också fyllda med handlande människor.
- Det måste ha gått vilt till i stugorna under julhelgen. För att inte säga rent våldsamt, eftersom folk tydligen är i ett så skriande behov av datorer, vitvaror, tv-apparater och till och med möbler att de måste skynda sig att köpa nya så fort affärerna öppnar efter julafton, tänker jag när jag med en framprovocerad liten sladd på bilen svänger upp mot 99:an.

Pengar är det viktigaste som finns nu för tiden. Alla bara pratar om pengar.
Politikerna pratar inte längre om sina visioner om ett bättre samhälle för människorna, de pratar bara om pengar. Hur det skall sparas och hur viktigt det är att vara försiktiga med utgifterna.
(Konstigt nog så verkar de inte ha något emot att skicka iväg pengar till nollskattande riskkapitalister i utlandet)

Samma sak med direktörerna i de stora företagen, trots att deras företag tjänar miljarder tycker de också att det viktigaste är att spara pengar. Ibland är det så viktigt att spara pengar att man struntar i om säkerheten för arbetarna försämras och några olyckor inträffar.
Det är visst bara när direktörens lön skall betalas ut som det inte är viktigt att spara.

Även bland vanliga människor är det viktigaste som finns pengar.  Alla pratar om pengar, vill ha sänkt skatt, högre lön och billigare mjölk.
Pengarna är viktigare än människorna. Skit i de fattiga, de är ändå bara lata som inte ids jobba nog mycket. Huvudsaken att vi andra får sänkt skatt och mer i plånboken.

Pengarna är uppenbarligen det viktigaste som finns för oss människor och något som vi tydligen ska vara väldigt måna om att ha så mycket som möjligt av.

Och när jag bredsladdar runt om rondellen i min ASX och avlägsnar mig från IKEA så kan jag inte låta bli att undra varför alla har så förbannat bråttom att göra sig av med det som var det viktigaste av allt att ha.
Pengar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske är det ännu viktigare att kunna visa upp för vänner och grannar att man har råd att köpa en massa saker.
Man kan väl inte bjuda in sina vänner och så börja bläddra med tusenlapparna för att visa att man har pengar??? Fast det vore ju onekligen enklare.

Björn Nilsson sa...

Hur många har tusenlappar numera (utom några pensionärer, några kufar, samt bankrånare)? Det intressanta är ju att väldigt lite handfasta pengar syns i förhållande till alla transaktioner som görs. Pengar är ettor och nollor i dataminnen, de flyttas med hjälp av plastkort eller knackande på datorn. Är det kontantlösa samhället en mellanstation på vägen mot det penninglösa samhället?

Kråksimuleraren sa...

Pengarna ska ju handhas av bankerna... det tycker i alla fall de som nu lanserar ett sätt att betala via mobilen, med argument som att du kan betala för begagnade saker via mobilen, bankkort för barn från 7 år lanserar de också. Så summa summarum, de vill ha din lön, din veckopeng och din skatt (då de ropar på mamma staten så fort de klantat till det)Kort sagt, de vill äga alla pengar och leka med dem så mycket de kan. Klart folk omsätter pengarna i grejor, dessa kan inte banken leka med!

Knapsu sa...

Bra poäng där Kråkis:
"Fort som fan iväg och köpa grejer innan banken snor alla pengarna"

Men det bästa sättet att blåsa banken på möjligheten att leka med våra pengar vore väl om vi alla tog ut allt i kontanter och hade dem i madrassen?
Det skulle väl vara en hyfsad käpp i hjulet för bankernas samhällsomstörtande spekulerande?

Anonym sa...

http://urplay.se/172642

Anonym sa...

Intressant program om pengar. (skulle det också ha stått)