tisdag, mars 05, 2013

Är inte våra barn viktigare än företagens vinstmaximering?

 SVT:

"En av de friskoleägare som tidigare tjänat mångmiljonbelopp har nu satt en gymnasieskola i konkurs helt utan förvarning. Istället för att använda koncernens pengar för att rädda skolan lät han den gå i konkurs bara ett halvår innan många elever skulle ta studenten.../
/... När eleverna på Karlstads Idrottsgymnasium kom till skolan efter julovet möttes de av en lapp om möte för samtliga elever. Beskedet: Skolan var försatt i konkurs."

Åtminstone för mig räcker ovanstående gott som argument för att stoppa vansinnet med att driva skolor i syfte att göra vinst.
Privatiseringsivrarna kan svamla hur mycket de vill om sin "valfrihet" och bla, bla ,bla. Det är ändå så uppenbart att det enda syftet med att driva skolor är att helt utan några risker sno åt sig maximalt av våra skattepengar samtidigt som våra barn och ungdomar är de som får ta smällen.

Förbjud vinstdrivande företag som drivs av skattepengar att verka inom den offentliga sektorn nu!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

I kommunal verksamhet har man lurats av borgarna att börja benämna skolelever, åldringar på äldreboenden m.fl. som kunder åt kommunen. Och då har det blivit lättare för privatiseringsivrarna att argumentera för att leverantören lika gärna kan vara privat som offentlig.

I verkligheten är det så att eleverna och deras föräldrar är ägare av kommunen, inte kunder. Och då det som bekant är ägarna som bestämmer, så hoppas jag att alla ägare nu får upp ögonen och avskaffar möjligheten att skattepengar (ägarnas pengar) kan gå till privata företag inom skola, vård och omsorg.

/Meikäläinen

Bert Bodin sa...

Har länkat till dig i min blogg.

Knapsu sa...

Meikäläinen: vi får hoppas på att det sovande folket vaknar snart.