måndag, januari 06, 2014

Debatten om debatten och antidemokraten Annie Lööf

Verkligheten är borgerlighetens värsta fiende. Därför gäller det för högerkrafterna att styra debatten till att handla om rätt saker.
Det har inte gått så bra den senaste tiden. Man håller på att förlora debatten, helt enkelt för att verkligheten skiljer sig från borgarnas fantasivärld om marknaden som den perfekte tjänaren.
Därför gäller nu för högern och dess megafoner att till varje pris ogiltigförklara debatten istället.
Man kan som Anna Dahlberg i Expressen beklaga sig över att debatten "kantrat över till vänster" när vinstuttag inom välfärden debatteras. Eller tysta ner debatten genom att hävda att debattklimatet i Sverige inte bara kuvar oss utan även gör oss dummare.
Alltså, kan man inte vinna debatten om sakfrågan så får man försöka vinna debatten om debatten istället.

Att ledarskribenter i media vill tysta debatten är allvarligt, men desto allvarligare är när ministrar vill lägga locket på. Vi kommer ju alla ihåg FRA-debatten och Reinfeldts: "-Vi tjänar alla på att debatten lägger sig".

Nu tycker även Annie Lööf via Twitter att vi ska hålla käften och inte prata om hur våra skattepengar försvinner iväg till Cayman-öarna istället för att göra nytta inom landet:

"9000 nya vårdjobb har frusit inne pga av den osunda antivalfrihets&vinstdebatten som är inom välfärden."

Skrämmande och skamligt att en förtroendevald och minister dels springer privata intressens ärenden, dels tycker att samhällsdebatt är osunt samt sprider uppenbara lögner.
Skäms Annie Lööf, du är en diktatorisk antidemokrat och borde avgå snarast!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: