fredag, januari 10, 2014

Vänsterpartiet är det enda alternativet

Förre språkröret i Miljöpartiet Birger Schlaug skriver på Aftonbladets kultursida:

"Jag är inte socialist,har aldrig varit socialist, och kommer med all sannolikhet aldrig att definiera mig som socialist.[...] Lik förbannat känner jag mig tvingad att sätta min tilltro till Vänsterpartiet. 

När Vänsterpartiet nu inleder sin kongress kommer Jonas Sjöstedt inte bara att tala till de gamla vanliga vänsterpartisterna. Han kommer att tala till alla oss som anser att det får vara nog nu. 
Att det gått för långt. Att moderaterna och dess närstående tanke­smedjor lyckats förflytta mitten av svensk politik så långt ut till höger att samhället krackelerar. 
Att socialdemokraternas anpassning till moderaternas dagordning är pinsam. Att Miljöpartiet De gröna sedan många år reducerats till ett ideologiskt lealöst parti – harmlöst och mer inriktat på statsråds- och statssekreterarposter än på samhällsförändring.
Många bitar som de senaste decennierna lagts i det pussel som utgör samhället har kunnat motiveras med förment rationella argument, men det som vuxit fram är en förskräcklig bild: ett avhumaniserat – och till viss del också avdemokratiserat – samhälle där allt mer underställs en enda sak: kortsiktig vinst i form av fler siffror på konton.
[...]
Vi behöver göra en ärofylld reträtt för att ta människor, planeten och livet på allvar. Det får vara nog nu. För detta krävs uppenbarligen ett växande Vänsterparti. Det är bara att erkänna. Trots att det gör mycket ont i den som har sitt hjärta i ett annat parti."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: