lördag, maj 17, 2014

Lögnerna om Nuon

Tänk att Maud Olofssons sossehat är så starkt att hon kastar sig själv till vargarna för att försöka rädda Fredrik Reinfeldt!
Annars har jag lite svårt att förstå att det i media diskuteras om vem i trion Reinfeldt, Borg och Olofsson som ljugit om Nuon-affären. Det har de ju gjort alla tre.
Reinfeldt ljög i KU att han fått vetskap om affären först i efterhand via massmedia, men det har ju tidigare framkommit att han var informerad om Vattenfalls köp av Nuon innan det gjordes och att han då menade att det ”finns ej skäl att säga nej till affären”.
Likaså ljög Anders Borg inför KU om huruvida han varit informerad om affären innan. Han har haft full information från början.

Även Maud Olofsson har ljugit, hennes påstående att det vid tillfället var en bra affär är också lögn. Det fnns dokumenterat att näringsdepartementets tjänstemän varnade både näringsministern och Vattenfalls högsta ledning för att bolaget var nära 30 miljarder kronor för dyrt och att affären inte ens på tio år skulle leva upp till Vattenfalls avkastningskrav.

Både Statsministern och Finansministern som i var och varannan mening utropar hur de "tar ansvar" och skryter om "ordning i finanserna" är medskyldiga till Sveriges sämsta affär någonsin och smiter ifrån sitt ansvar genom att ljuga och låta den fd Näringsministern ta smällen.

Så blir det när man låter borgare hålla i börsen och så ser det ut när moderater tar ansvar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: