söndag, juni 08, 2014

Veckan som gick

Veckan har spenderats på ABB-Center i Sundsvall för FAT av vår uppgradering av torkmaskinens DCS.
På mera begripligt språk så handlar det om ett "Factory Acceptance Test" av ett nytt digitalt styrsystem som vi skall installera på min avdelning i höst.
Att det sedan av olika skäl innefattar betydligt mera än en vanlig FAT innebär då att det blir ytterligare en intensiv vecka framför dataskärmarna i Sundsvall för undertecknad.

"Tur" då att man som omväxling jobbar som vanligt i fabriken på helgerna!


När man flyger Luleå - Sundsvall direkt gör man det med en British Aerospace Jetstream 32, en riktig flygmaskin, Inte någon flygande Finlandsfärja.

Sitter man bra till kan man följa flygningen på ett sätt som inte är möjligt i större maskiner.

Troligen den mest omtalade trappan i hela Sverige. Här på hotell Knaust hölls de vildaste festerna under träpatronernas gyllene era.

Innan hemfärden på torsdag hann vi med en kort visit på Norra Stadsberget för att kolla utsikten. Nya E4-bron vid Sundsvall blir Sveriges längsta motorvägbro med sina 2109 meter.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Ser kul ut när digital sensor läser av bilden som släpps in i kameran, alla propellerblad ser ut att vilja vara på samma sida av navet! :)

martin sa...

Var det det där planet som var i tidningen häromdagen där rören fall sönder så snart man tog i dem?

Den där bron ja. Ett monument över döda politikers hybris, som vi får betala idag. Bara ett enda stort arbetsmarknadspolitiskt projekt till Eurozonen. De bidrag Sverige gett för att hålla Eurozonen under armarna är uppe i ett par hundra miljarder de senaste 8 åren. Pengar som vi aldrig kommer att få igen. Jaja, vi fick iaf en bro, men nu skall Sundsvallsbon betala den två gånger för stålarna för bron skickades till Tyskland, Polen och Slovakien.

Knapsu sa...

Martin: ja, tydligen var det det.
Åtminstone samma bolag.

Bert Bodin sa...

Och gissa vem som fixar att brobyggarna får bo någonstans, får åka hem på helgerna, eller får en hyrbil. Gissa en gång till. ;-)

martin sa...

Bert,
vem bryr sig om en bunt gästarbetare, typ. De får väl klara det själv är min gissning. Bron var ett angrepp på arbetsvillkoren i byggbranschen.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/trafikverket-far-kritik?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Mittnytt+%28svt.se+-+Mittnytt%29