tisdag, augusti 19, 2014

Kärleken förblindar Mellin

Kärlek kan göra en både blind och döv. Det är tydligt när man läser Aftonbladets Lena Mellins "analys" av Fredrik Reinfeldts sommartal i lördags där han pratade om en förväntad ökad ström av flyktingar till Sverige och bland annat sa att:

"Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen det kommer inte att finnas utrymme för det."

Att Reinfeldt med detta uttalande, om att vi inte kommer att ha råd med någonting eftersom alla pengar kommer att gå till att ta hand om ankommande flyktingar, inte bara ger SverigeDemokraterna en rejäl present i och med att han knuffar (företrädesvis socialdemokratiska) väljare i famnen på Jimmy Åkesson utan även visar hur förödande regeringens alla skattesänkningar varit för statsbudgeten inser ju vem som helst.
Även de allra blåaste politiska kommentatorerna påpekar konsekvenserna av talet.

Men inte Lena Mellin som inte gör någon analys överhuvudtaget av talets politiska sprängkraft.

Mellin är anställd som politisk reporter och i hennes uppdrag torde ingå att analysera de politiska partierna och dess företrädares budskap. Men icke. Istället skriver hon en hyllningsartikel där hon tycker att det var "stort och modigt av statsminister" och att "det kändes stort. Och lite högtidligt".

Varför har Aftonbladet en politisk reporter anställd som låter sina känslor för statsministern hindra henne att utföra sitt arbete?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Jo, nu när ISIS springer runt och härjar med svenska och västerländska vapen (svenska vapen ingår i amerikansk standardutrustning). När man skapar failed states och beväpnar terrorister i en sällan skådad omfattning, ja då kan man räkna med att folk måst lämna sina hem. Då får man räkna med fler flyktingar. Flyktingar är alltid dåligt och man skall alltid rikta sin ilska emot de som tvingar folk i flykt, de som beväpnar och skapar de som tvingar folk på flykt. Flyktingarna kan man inte klaga på och varje flykting som kommer hit, har ju redan betalat entrebiljett via vapenaffären som sålde ett vapen som dödade hens familj. Vilka som skall betala dessa kostnader lämnar jag åt läsaren att lista ut...

Knapsu sa...

Vi får väl skicka med en faktura med Calle Stropp nästa gång han åker och hälsar på sin husse!