tisdag, oktober 21, 2014

På löpsedeln

Ett av kvällstidningarnas flitigt utnyttjade knep för att sälja sina undermåliga produkter är att använda löpsedlar som lockar med lokala och/eller tidsanpassade nyheter.
Vi har ju alla sett hur kvällstidningarna lockar med rubriker som "Se hur mycket din granne sålde huset för!" Eller i deklarationstider: "Se vem som tjänar mest i ditt grannskap!"
Poängen med dessa lokalt anpassade rubriker är ju helt enkelt att tidningen försöker sälja lösnummer genom att visa upp något de inte har.
Nämligen lokal förankring.

Men just nu kan jag ändå bara gilla kvällstidningarnas lokala löpsedlar:


Synd bara att de är så pass lokala, de skulle gärna få sitta uppe även längre söderut.


Annars när det gäller löpsedlar så ramlar man ju nästan omkull när man läser tidningarnas helt sanslösa spekulationer om vad som pågår i Stockholms skärgård.
Diverse "experter" uttalar sig och är tvärsäkra om både det en och det andra. Diverse journalister "vet" en en massa detaljer som ingen annan vet och som Marinen dementerar. Det är ryska handelsfartyg som rör sig eller inte rör sig. Det är Spetnaz-trupper som kommer att spränga mobilmaster och sedan begå självmord, det är svartklädda män som jagas av SÄPO och det är det ena med det andra. Och man undrar bara hur många konjagare vissa har tagit innan de uttalat sig i media och vet "helt säkert" att det är en rysk ubåt och "inte en från Kongo"och att den eventuella ryska ubåtsbesättningen likt självmordsbenägna jihadister kommer att spränga sig själva och sin farkost i tusen bitar.

Även om jag vet att NATO:s ubåtar har sina "motorleder" i svensk skärgård så utesluter jag ingenting. Inte ens att det kan vara en rysk ubåt eller att det är den här svenska båten som fastnat på bild och används som "budgetubåt":

http://www.nyteknik.se/multimedia/bilder/article172045.ece/BINARY/original/ubaten_webb_storIngen löpsedel på väggen i stugan, men till slut fick jag tummen ur och monterade en Sol-Vent:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Intressant att höra vad du tycker om Sol-vent:en så småningom.

Knapsu sa...

Har hört av de som har stugor ute i skärgården att de är väldigt nöjda med sina paneler.
Själv tror jag inte att jag får ut "maximalt" eftersom det är för mycket högvuxen skog i söder som skymmer, så soltimmarna per dag blir inte så många.
Så det blir till att avverka lite extra i vår!