torsdag, november 13, 2014

Konstfruset

Några veckogamla bilder på lite iskonst:

"Konstnären" i arbete. En läckande slang från en dräneringspump.

Platsen för detta är Stadsviken mellan Haparanda och Torneå som under hösten pumpats tom på vatten. På platsen kommer nu Barents Center att byggas, ett jätteprojekt med en beräknad byggkostnad på 1,5 miljarder kronor. En så kallad multiarena för mässor, konserter och idrott (främst avsedd för ishockey), ny gymnasieskola, restauranger och handel. Samt ett hotell som i luften kommer att sträcka sig in över gränsen till Finland.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Barents Center - vid Östersjön, inte vid Barents hav. Låter konstigt. Låter det inte lite av luftaffär av det hela, inte bara av hotellet uppe i luften?

Knapsu sa...

Kan man kanske tycka, men om man tittar på kartan över det som kallas Barents regionen så klarnar det:
http://www.indigee.org/?id=226

Om det bara är en luftaffär återstår att se, man vet ju aldrig med kapitalisterna som bekant.
Men detta projekt har skapat minst sagt livlig debatt lokalt och det roliga är att det är moderater som gnäller mest över detta projekt där en privat investerar 1,5 miljarder.
Men gnället handlar väl mest om att passa på att kasta skit på S som styr i kommunen.

Björn Nilsson sa...

Va' dom hittar på, byråkraterna! Alldeles för stort och otympligt. Här behövs en rejäl rationalisering: låt nemetserna i sin 'autonoma okrug' (som jag aldrig hört talas om) ta hand om Barents hav. Skulle de behöva hjälp kan de väl fråga på Kolahalvön. Det borde räcka.