fredag, november 14, 2014

Visst var det en ubåt!

Enligt ÖB Sverker Göransson "råder inga tvivel" om att det var en mindre ubåt man efterspanade i Stockholms skärgård i oktober. Däremot har man ej kunnat bekräfta dess härkomst.
Alla svenska så kallade experter är övertygade om att det är den förskräcklige ryssen som varit i farten eftersom" det inte kan vara någon annan".
Ryssarna är självklart av en annan mening:  "– Om det var en rysk ubåt, vilket bokstavligen alla svenska medier (och inte bara medierna) skrek om en hel vecka, så hade Göranson inte förtigit saken. Med andra ord tillhörde ubåten ”de egna” – det vill säga Nato. Men de svenska militärerna är inte modiga nog att erkänna det. Göranson beter sig som om han hade tagit vatten i mun" skriver den ryska tidningen Rossijskaja Gazeta.

Sanningen är nog att ubåten var varken rysk eller tillhörande Nato. Faktum är nämligen - och detta är ett faktum som bekräftats av befälhavaren på farkosten ifråga - att denna ubåt rörde sig i det aktuella området när observationerna gjordes.

Men det vill ju varken ÖB eller övriga krigshetsare skall komma fram.


Denna video med musik av ABBA som jag hittade hos Björnbrum får passa som kommentar (läs för övrigt hans inlägg om Bildts gnällande om Ryssland):Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Var skriver han att de kört där då?

Knapsu sa...

Fanns att läsa på Svd i en undanskymd artikel.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/familj-filmade-ubat-i-skargarden-under-helgen_4026049.svd