torsdag, maj 29, 2014

Sex bilder

6 stycken slumpade bilder från mobilen försöker jag knyta ihop till ett blogginlägg.

Veckans shoppingfynd: 15 liter spolarvätska för endast 5 euro. Det är billigt det!


Billiga är nog också de arbetare från Baltikum som den av Vattenfall anlitade entrepernören i sin tur hyrde in för att röja kring elledningarna här i trakterna. Ingen skyddsutrustning, barhuvade, iklädda luvtröja och jeans arbetandes med motorsåg och kvistsåg gjorde de heller inget bra arbete.
Faktum är att det ser för jävligt ut överallt.

Skamligt är det av statliga Vattenfall att till varje pris låta vinstmaximering gå före allt annat.


Någon som inte bara gjort en god gärning utan även ett gediget arbete är den person som hängt upp denna skylt:
Observera den infogade tabellen med temperaturerna. (klicka på bilden så syns det bättre)



Från bra skyltning till sämre. Har det inte blivit väldigt vanligt förekommande att ADR-transporter kör med tomma skylthållare? Hur kommer det sig egentligen?
Jag upplever det i alla fall som att de förr alltid hade skyltarna på plats.



På ämnet transporter så ser jag nästan varje gång jag kommer på morgonen till jobbet dessa ekipage från Karelen som väntar på att lasta papper. Papper som då skall till Ryssland.

Fattas väl bara att krigshetsaren Carl Bildt ställer till det så att vi tappar en av våra stora kunder på säckpapper.


Hur katten ska jag nu få in katten i inlägget också?

Jo det verkar som att bloggen kanske, säger kanske, ligger nere ett par veckor medan jag är iväg och jobbar på annan ort i veckorna. 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gleichschaltung EU

"Ein Volk, ein Reich, ein Führer" nästa?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, maj 20, 2014

En gång var de nya (2)

En sån här Taunus har jag faktiskt åkt i nån gång som grabb.
En äkta Skoda.

Wartburg hade en lite stadigare kaross än kusinen Trabant som till stora delar bestod av duroplast.

Tidens tand har inte rått på det tyska kromet.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag, maj 19, 2014

En gång var de nya



Någon som prickar in rätt märke?

"Paddan" har bitit i gräset.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fredrik Reinfeldt: amerikanska företags vinster är överordnad demokratin

I SvD kan vi idag läsa att Fredrik Reinfeldt tycker att utländska företag måste få sina investeringar skyddade. Om Sverige "över en natt" skriver om reglerna och exempelvis förstatligar privat verksamhet bör de ha rätt till skadestånd. Annars riskerar Sverige att gå miste om utländskt kapital enligt Reinfeldt.

Vad Reinfeldt säger är alltså att vi ska avväpna demokratin helt och hållet och istället låta utländska företag bestämma vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige.
Vad Reinfeldt säger är ju faktiskt att utländska företags vinster är viktigare än nationen Sverige och dess invånares väl och ve.

Inte vet jag men nog tycker jag att termen högförräderi är tillämplig här.

Wikipedia: "Högförräderi är enligt nu gällande svensk rätt brott mot rikets säkerhet i syfte att lägga landet under främmande välde."

Vad saken gäller är alltså handelsavtalet TTIP som nu förhandlas fram.




Ur mitt inlägg om TTIP i januari i år:

"EU och USA förhandlar (under stort hemlighetsmakeri) om ett nytt handelsavtal, TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership). 

Ett första steg mot genomförandet av detta avtal kom under ett möte på Bali i december 2013 där 159 handelsministrar var med. En av dem som var med och skrev på avtalet var Sveriges handelsminister Ewa Björling. 
Statsminister Fredrik Reinfeldts kommentar om det hemligstämplade avtal SOM HAN INTE ENS FÅTT LÄSA: "– Frihandelsavtalet är viktigt eftersom det leder till ökad handel och fler jobb också i Sverige". 

Frihandelsavtal låter väl bra kan man tycka. Åtminstone tycker vissa det. Problemet är bara att dessa avtal oftast ensidigt gynnar stora globala företag och innehåller extrema liberaliseringar och avregleringar för att säkerställa större vinster för företagen. Så även TTIP. 
Men det är faktiskt ännu värre än så. I TTIP ingår en paragraf om investeringsskydd, ISDS (Investor State Dispute Settlements) som innebär att storföretag kan stämma länder som instiftar lagar som de inte gillar. 
Närhelst de stora företagen anser att lagar inom folkhälsa, miljö- och samhällsskydd, arbetsrätt med mera kommer i vägen för deras vinster så kan de alltså stämma regeringar. Detta inför särskilda internationella skiljedomstribunaler bestående av affärsjurister och helt utom kontroll för medborgarna och de samhällen som berörs. 

Ponera exempelvis att ett stort globalt företag tycker att en kemikalie som bevisats skadlig för hälsan och som är förbjuden att användas i Sverige, utgör ett hinder för dem att investera i Sverige. Eller att Monsanto tycker att förbudet mot GMO-grödor leder till lägre förväntade framtida vinster. Då kan företaget, om ISDS blir verklighet, stämma regeringar och tilldömas stora skadestånd. 

För att maximera sina vinster skall alltså utländska storföretag bestämma reglerna istället för de demokratiskt valda ledarna. Och om lagstiftning hindrar företagens framtida vinster så ska vi skattebetalare pröjsa ut skadestånd åt storföretagen."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

söndag, maj 18, 2014

Moderaterna och feminismen

"-Jag är moderat" svarade Fredrik Reinfeldt på frågan om han var feminist vid någon intervju.
Förståeligt eftersom moderater inte bryr sig om saker som jämställdhet.

Den som i februari gick in på moderaternas hemsida och sökte på "feminism" fick följande resultat:



Går man däremot in där idag och söker på "feminism" så får man faktiskt hela två (2) träffar!
En nyhetsartikel där man klagar på att det är för få kvinnor i LO:s styrelse och en annan där man klagar på Gudrun Schyman för att hon inte är rädd för att ryssen ska anfalla Sverige!

Moderaterna och feminismen - lika oförenliga som eld och vatten.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, maj 17, 2014

Plikten framför allt

Idag har jag gjort min medborgerliga plikt och förtidsröstat i valet till EU-parlamentet.
Jag kan avslöja att jag röstade på Vänsterpartiets Malin Björk.

I maj 2009 var förra gången det var val till EU. Då skrev jag ett inlägg och förklarade varför jag inte röstade på Piratpartiet utan valde att lägga min röst på en "EU-skeptisk kandidat på vänsterflanken".



 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

"Vi är det enda regeringsalternativet"



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lögnerna om Nuon

Tänk att Maud Olofssons sossehat är så starkt att hon kastar sig själv till vargarna för att försöka rädda Fredrik Reinfeldt!
Annars har jag lite svårt att förstå att det i media diskuteras om vem i trion Reinfeldt, Borg och Olofsson som ljugit om Nuon-affären. Det har de ju gjort alla tre.
Reinfeldt ljög i KU att han fått vetskap om affären först i efterhand via massmedia, men det har ju tidigare framkommit att han var informerad om Vattenfalls köp av Nuon innan det gjordes och att han då menade att det ”finns ej skäl att säga nej till affären”.
Likaså ljög Anders Borg inför KU om huruvida han varit informerad om affären innan. Han har haft full information från början.

Även Maud Olofsson har ljugit, hennes påstående att det vid tillfället var en bra affär är också lögn. Det fnns dokumenterat att näringsdepartementets tjänstemän varnade både näringsministern och Vattenfalls högsta ledning för att bolaget var nära 30 miljarder kronor för dyrt och att affären inte ens på tio år skulle leva upp till Vattenfalls avkastningskrav.

Både Statsministern och Finansministern som i var och varannan mening utropar hur de "tar ansvar" och skryter om "ordning i finanserna" är medskyldiga till Sveriges sämsta affär någonsin och smiter ifrån sitt ansvar genom att ljuga och låta den fd Näringsministern ta smällen.

Så blir det när man låter borgare hålla i börsen och så ser det ut när moderater tar ansvar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag, maj 10, 2014

Nyliberalens människosyn

"Skulle bara de som motionerar regelbundet ha rösträtt tror jag inte att Stefan Löfven skulle behöva våndas särskilt mycket över att bilda regering.[...]
Alliansens väljare är bättre på att motionera än de rödgröna.
[...]
Och jag tror inte att det är någon slump.
Särskiljande för människor med borgerliga värderingar är övertygelsen om att man kan nå framgång genom ansträngning och hårt arbete.
Där de borgerliga tenderar att se livet som fullt av möjligheter ser socialister sig själva som offer för orättvisa strukturer som måste åtgärdas med kollektiva ansträngningar.
Det säger sig självt att det blir extra kämpigt att springa runt i motionsspåret om man anser att varje liten uppförsbacke borde utjämnas.
[...]
Låt de gnälliga och radikala skrika sig hesa över förtryck och upplevda orättvisor."

Så ser det ut när Norrbottenskurirens ledarskribent Johan Eriksson visar upp sin otäcka Ayn Rand hjärntvättade nyliberala syn på sina medmänniskor.
Enligt Eriksson är de som röstar borgerligt duktiga, kämpande och framgångsrika människor medan de som röstar på något annat är lata människor som bara gnäller, känner sig orättvist behandlade och inte orkar ta tag i sitt liv.

Fy f-n vilken otäck människa du är Johan Eriksson!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

torsdag, maj 01, 2014

Valborg med vårmönstring

 Classic Motor Meet hade ju kallat till vårmönstring på självaste valborgsmässoafton.


En viss Eighty-eight infann sig dock inte denna kväll, utan stod kvar i garaget.
Men ett gäng mycket fina bilar syntes cirkulera omkring på stadens gator under kvällen.
Tyvärr så fotograferade eders undertecknande inte alls under kvällen.

Enda fotograferandet blev av de tre pristagarna under kvällens cruising. Priset gällde inte den finaste bilen utan "Kvällens coolaste åk" och vinnaren blev den Chevrolet pickup årsmodell 1950 som är närmast i bild. Tvåa blev den fantastiskt fina Buick 8 coupé av 1938 års modell till vänster och tredje pris gick till en 1946 Ford pickup.