måndag, oktober 26, 2015

Lat borgerlig ledarskribent slår nytt rekord

På Svd:s ledarsida huserar en Janerik Larsson som enligt egen beskrivning är skribent, författare och journalist. Larsson är tydligen även verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime.
Det framgår även att Janerik "bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier. Åsikter är hans egna."

Häromdagen hade skribenten, författaren och journalisten Larsson - vars åsikter är hans egna - lyckats kämpa fram följande textmassa:
"Det är inte bara i Sverige som det pågår politiska samtal om hur den omfattande flyktingströmmen ska kunna stoppas upp. 
Danska Politiken rapporterade nyss:"

Sedan följer 26 oöversatta rader inklistrad text. På danska!

Det är ett hårt jobb att vara borgerlig ledarskribent.

Något som inte minst Dagens Nyheters tidigare politiska redaktör Niklas Ekdal kan vittna om i en text i magasinet Axess där han ondgör sig över dåligt städade toaletter på Arlanda:
 "Att städa offentliga toaletter är ett sorgligt underskattat yrke. Jag skulle själv göra det med stolthet, om jag inte var tvungen att skriva på dagarna."

Tänk om vi skulle kunna befria dessa stackars, stackars människor som slavar som ledarskribenter på de borgerliga tidningarna och istället låta dem känna friheten och stoltheten i att göra ett gott dagsverke som toalettstädare i offentliga lokaler.

Det skulle nog hela samhället tjäna på.


1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Haha - Skicka tipset tii deras chefer.