onsdag, oktober 07, 2015

Ny demonstration i Torneå för stängda gränser

I lördags anordnades ytterligare en demonstration i Torneå mot flyktingmottagande. Initiativtagare till dessa demonstrationer var enligt uppgift en högerextrem (surprise, surprise!) organisation som kallar sig "Sons of Odin". Demonstrationståget utgjordes huvudsakligen av finländare utan lokal förankring, en del hade rest ända från Tammerfors för att visa upp sin fientlighet mot främlingar.

Några bilder tagna i all hast (därav fotografiskt undermåliga) från eländet:


"Nu räcker det. Stäng gränserna" och "Lycksökare stanna i Sverige" står det på plakaten. Typiskt finländare att kräva att Sverige ska ta ansvar? 
Det finska ishockeylandslaget uppmärksammade nyligen sina fans via Twitter och påpekade att lagets matchtröjor hörde hemma  på ishockeyarenor och inte på demonstrationer. Jag antar att mannen på bilden inte är ett fan till Leijonat.
Här har vi en som tydligen välkomnar Saddan Hussein [sic]  till Finland samtidigt som han vill ha stängda gränser och upprätta en järnridå. På plats var också de som är för öppna gränser. Naturligtvis hade polisen stort pådrag med kravallpoliser som bevakade demonstrationen. Allt förflöt dock lugnt utan missöden.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: