onsdag, maj 11, 2016

Ekonomisk trygghet viktigare än hbtq-rättigheter i Ryssland

Vladimir Putins popularitet ökade i raketfart efter det ryska övertagandet av Krimhalvön.
En opinionsundersökning 2014 visade att 87 procent av det ryska folket stödjer hans politik.

Många i Ryssland har varit med om att få sina löner sänkta, upplevt arbetslöshet och brist på mat. Men under Putins tid vid makten har den ryska ekonomin återhämtat sig rejält och många har fått det ekonomiskt bättre.
För den som varit med om svåra ekonomiska umbäranden är det kanske viktigare med ekonomisk trygghet än mötes- och yttrandefrihet och hbtq-personers rättigheter.

Att han vid flera tillfällen också agerat och tagit itu med landets skurkaktiga oligarker har ju inte heller direkt gjort honom mindre populär hos det ryska folket.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

martin sa...

Problemet är nog mer institutionellt. Det lär inte vara så enkelt som att peta Putin för att få till stånd en förändring av hbtq-rättigheter. Ingen annan president lär kunna komma i fråga utan stöd av den Ortodoxa kyrkan är jag rädd. Det betyder att hbtq-personer har en lång och svår kamp framför sig.

Nog är Putins kristdemokratiska politik i vissa frågor beklämmande.

Men ingen tycker synd om de korrupta as som västerländsk media brukar gorma om att han fängslar. Ingen annan DNs ledare är väl emot en demokrati som kan vågar och faktiskt tar rötägg till kapitalister i örat. På den filmen ser du hur en verklig demokrati fungerar, där är den demokratiska makten överordnad kapitalisters kortsiktiga vinstintressen och narcissistiska gnabbande. Löfven eller vilken statsminister i Sverige som helst skulle rusa i popularitet om han tog kapitalet i veka livet och förklara för dem att nu löser de problemen för vanligt folk eller så slutar de snart vara rika. Om han satte korrupta skattesmitare som skott sig på statskassan i de olika "privatiseringar" i fängelse, as som avtvingar skattebetalaren vinster till skatteparadis hör hemma i ett stenbrott!