söndag, maj 01, 2016

Moderaternas "ansvarsfulla" ekonomiska politik

"Moderaterna är bäst på att sköta Sveriges ekonomi" twittrade Nya Moderaterna i samband med att regeringen presenterade vårbudgeten. Hur många gånger har man inte hört högern slå sig för bröstet och skryta om hur duktiga de är på att sköta landets finanser och hur de för, fört och vill föra en ansvarsfull ekonomisk politik?
Högern lider antingen av en falsk självbild, lever i en alternativ verklighet skild från resten av oss eller levererar helt enkelt sin politik med en falsk innehållsdeklaration.

Mycket kan man säga om högern, en sak är i alla fall säker, de är mycket duktiga på att sälja ut billigt, ja rent av ge bort av det vi gemensamt äger. Samtidigt som de är duktiga på slänga bort pengar genom att köpa dyrt.
De är helt enkelt extremt dåliga på att förvalta. Högerpolitikers uppfattning om förvaltning går ut på att sänka intäkterna, sälja ut produktionen och köpa in den på dyr eller sämre entreprenad istället.

Nu är ju Sverige en demokrati och vill väljarna ha en dålig förvaltning så ska de få det. Men då bör den ju saluföras med en ärlig och riktigt tydlig innehållsdeklaration:
"Svensk höger, valet för dig som vill plocka isär, ge bort och missköta det gemensamma. En politik för dig som hatar offentlig förvaltning"

Men hur kan någon tro att detta ska fungera? Hur kan man tro att detta är en strategi som leder till sunda statsfinanser?
Varken i företag eller i offentlig förvaltning leder sänkta intäkter, utförsäljning av vinstgivande verksamhet och inköp av dyra entrepenörstjänster till en sund ekonomisk balans.

Bert Karlsson sa på den tid han satt i riksdagen att: "Moderaterna? Dom skulle inte ens klara av att driva en kiosk"Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: