onsdag, maj 11, 2016

Vem f-n röstar på Centern?

Centern fick 6,11 procent av rösterna i valet 2014.
380937 personer valde alltså att lägga sin röst i riksdagsvalet 2014 på Centerpartiet. Ett parti som marknadsfört sig som det mest nyliberala partiet av alla och som gick till val på att krossa den fackliga tillhörighet som de flesta löntagare erkänner sig till.
Enligt TSF Sifo:s senaste väljarbarometer så kan hela 7,3 procent av väljarna tänka sig att rösta på Centerpartiet om det var val idag.

Centerpartiet vill ha fri rörlighet för arbetskraft inom EU.
Centerpartiet tycker att Sverige bör ha 40 miljoner invånare så fort som möjligt.
Centerpartiet vill inte ha krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling för "det gör det svårare för utländska företag att konkurrera".
Vilket betyder att Centern vill  gynna utländska företags möjligheter att profitera på den svenska offentliga sektorn genom att underbetala folk som jobbar.

En av de absolut viktigaste politiska frågorna för Centern är att svenska företag ska utsättas för låglönekonkurrens av företag från utlandet.
Centern påstår sig älska näringslivet. Varför vill då Centern att svenska företag ska utkonkurreras av företag från andra länder?

Frågan jag ställer mig: vem f-n är det som röstar på Centern?

Vilka är de företagare som vill konkurreras ut av företag från utlandet? Centerpartiet var åtminstone förr partiet som bönderna röstade på, men bönderna är ju också företagare och missgynnas endast av Centerns ivrande av den fria rörligheten över nationsgränserna för företag.
Vilka är de vanliga arbetande människorna som vill ha sänkt lön?
Vilka är de arbetslösa som vill ha sänkt a-kassa?
Vilka är de som vill ha höjda hyror?
Vilka är de som jobbar inom offentlig sektor med kollektivavtal och vill bli uppsagda och anställda av företag utan kollektivavtal för samma jobb?

Centerpartiet påminner om ett sjukt experiment där det gäller att slå rekord i antipopulism.
Jag förstår ingenting, är 7 procent av väljarna masochister?
Eller finns det verkligen så många som blivit hjärntvättade nyliberaler av att läsa Ayn Rands absurt verklighetsfrånvända feberdrömmar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

martin sa...

Poströster som samlas in på demensboenden?