tisdag, mars 21, 2017

Liberalerna kallar mig outbildad,lat och ansvarslös

Vänsterpartiet och regeringen är överens om att skiktgränserna för att betala statlig inkomstskatt inte ska flyttas upp i takt med det allmänna löneläget nästa år. Alla med löner över 38 200 kronor i månaden skall alltså betala statlig skatt. Noteras kan att gränsen i år för att betala statlig skatt går vid 37 675 kronor i månaden.
Detta innebär att de 10 procent med högsta inkomsterna kommer att få betala 2-200 kronor mera i månaden i skatt.
Givetvis har detta fått de borgerliga att gå i taket, de tycker ju att det är sjuka, pensionärer och arbetslösa som ska betala den högsta skatten eftersom de, enligt de borgerligas resonemang om jobbskatteavdrag, skall straffas för att de är för lata för att jobba.

Men nu räcker det inte för borgarna att kalla sjuka, pensionärer och arbetslösa för lata.
 Ur Dagens Industri:

”Det är strävsamma människor som utbildar sig, som tar ansvar på jobbet som ligger i det här inkomstskiktet som straffbeskattas”, säger Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson som kallar förslaget ”hårresande”.

I Liberalernas värld är det tydligen bara de som är rika  som är strävsamma, flitiga och ansvarstagande. Medan jag, liksom 90 procent av alla lönearbetare, enligt Liberalerna inte bara är  outbildade utan även  lata och helt ansvarslösa.

Om det är något som är hårresande så är det Liberalernas fascistiska människosyn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: