måndag, oktober 16, 2006

Bostäder och boende

Akelius-koncernen satsar stort i Haparanda.Förutom att ha köpt upp ett flertal hyresfastigheter så skall man vara med och finansiera en ny affärsgalleria ihopbyggt med ett nytt hotell som skall byggas mitt på gränsen Sverige/Finland. Man bygger även de nya hyresfastigheterna på bilden, tre punkthus med tillsammans 66 lägenheter.
Renaulten i förgrunden ägs mig veterligen inte av Akelius men en bostad är det likväl för, låt oss kalla honom Hundmannen.
Dagtid när han inte sover så finns han och hans schäfer framför systembutiken där han, oftast liggande, ägnar sig åt öldrickande och lite tiggande när det är mycket månad kvar innan pensionen kommer.
Det som förundrar mig är att Systembolaget låtit detta förekomma i flera år, hans uppsyn och den stora lurviga schäfern skrämmer säkert en del personer som besöker butiken.
För några år sen bodde han i en bil utanför en grillkiosk och när han en dag hade "flyttat" till torget på parkeringen framför kommunhuset, för övrigt samma dag som kommunen väntade ministerbesök, då fick han snabb flytthjälp av polisen tillbaka.

8 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Men...det är ju min...Pappa!

Samuel

iZac sa...

Vi får nog flytta ut i bilarna allihopa snart...
Tur att man har fyra stycken bilar så man kan bli hyresvärd åt flera familjer! ;)

Knapsu sa...

DMH: Hmmm....
izac: Blivande fastighetskapitalist!!

Blog Editor Silja Sjödin sa...

Tjena Knapsu...
Det är Koira-Matti du bloggar om, hundmannen alltså, det är lugnt, han är okey, i en liten håla som Haparanda-Tornio finns det nämligen plats för orginal som Koira-Matti och man brukar tjingelinga på varandra, inte som storstadens anonymitet...
Hälsningar Silja

Knapsu sa...

Silja: Jo jag vet. Jag är "bekant" med honom men alla som passerar honom vet ju inte hur han är. Det var det jag menade med att folk kan bli skrämda.

Blog Editor Silja Sjödin sa...

Tjena Knapsu,

Vi sitter just nu och "djicker liiite viiitt viiin"
(på finska betyder det faktiskt "hasta vittu!")

Och så undrar man hur det skall gå för oss några få orginal här som syns och hörs mest just i samma ögonblick som Happyranda-Tornio exploderar iväg i ultimat fejkad orgasm-raketfart, med Sven-Erik Krumbuchtandes nedanför IK´s fötter?

Njaeh...whait a minute...inte blir väl man så lätt bortglömd...Du, Jag, Pirkko, Alli, Jari, Pullo-Erkki & Blingbling-Erkki...Koira-Matti, Pekka, Leffe, Jag och Du en gång till, alla vi som ger stället ett ansikte, som gnetar på och finns troget kvar om IKEA floppar, då gråter Ingvar Kamprad en liten skvätt och gör en liten, liten, liten avräkning bara och kilar raskt vidare till...näh...nu måste jag..hick...kolla på Markus...hick Fagervall igen...

Anonym sa...

koira martti var en bra person- oseriös i ena folkets ögon men det var många haparanda bor som tyckte om han. Ser ni hur tyst det är utanför systembolaget nuförtiden. Enda problemet var att sven erik bucht tordes inte ta fram problem koira martti, han dog ju direkt...... konstigt............... Sven erik som är socialdemokrater slikar ju en nazists röv, lycka till... inga skattepengar till haparanda, koira martti gjorde det bättre.....

Knapsu sa...

Det är bättre att vara nykter när man kommenterar, för det var du väl inte?