söndag, oktober 08, 2006

Var är stadsarkitekten?

Så börjar det omgjorda torget vara färdigt, men man undrar ju om arkitekten bakom dess utformning någonsin varit norr om dalälven under vinterhalvåret. Visst är det ju lite charmigt med plattsättningen och stenpelarna som avskiljer körbanan från trottoaren men det skall ju fungera också. Jag menar, snöröjningen mekaniserades väl på 50-talet och utförs nuförtiden av midjestyrda hjullastare, och att ploga den där trottoaren med en L70 det går väl inte?
Vad vet jag, dom kanske har en Bobcat att ta till eller så blir det handkraft?

På tal om arkitektur så har väl sveriges östligaste fastlandspunkt, Sundholmen, inte direkt förskönats sedan dom smällde upp det nya lågprishotellet för de väntade shoppingturisterna?

Tycker inte det ser så snyggt ut med 3 och 4 våningars komplex ute på den gamla campingplatsen nära älvstranden. Men, men det är ju inte färdigt ännu så vi får vänta innan vi fördömer det helt och hållet.

5 kommentarer:

bert sa...

Vet inte om det är herr Holmqvist som är pappa till lågprishotellet. Men om det är så, har man inget att hoppas. Han är visserligen driftig. Men smak har han aldrig haft.

Knapsu sa...

Nej, det är väl ett Akeliusägt bolag.

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha! Den där stadsarkitekten är nog utbildad i mina gamla hemtrakter...i Pakistan!

Och de där nya byggnaderna: är de till för de presumtiva kunderna som skall till det nya IKEA?

Samuel

Knapsu sa...

DMH: Ja det byggs för shoppingturisterna. Det planeras även ett "riktigt" hotell i närheten av IKEA.

iZac sa...

Som en liten bonus apropå "Pakistan" så kallades, av vissa, ett villaområde som i princip byggdes upp under 80-talet i Haparanda för just "Pakistan" då det bodde mycket finländare där och, enligt sägnen, så svarade dom på frågan var dom bor:
"Nå, ja por där paki stan"...