tisdag, september 25, 2007

Petersen gräver socialdemokratins grav

För ett antal år sedan hade jag en väldigt trevlig flygresa från Stockholm till Luleå. Min stolsgranne var nämligen Ronny Eriksson från Piteå som också var på väg hem. Eftersom vi hade en viss gemensam "fiende" ombord, en direktör med endast nedskärningar genom uppsägning som sitt uppdrag, så fann vi oss snabbt inbegripna i givande diskussioner om det mesta. Förutom bilar, jobb och vissa direktörer så pratade vi om socialdemokraternas påbörjade vandring mot sin egen förintelse. En mening som återigen kommer för mig när jag läser dagens NSD om "Borgerligt jubel när s vill lägga ut mer verksamhet på entrepenad" är Ronnys: "Förr hette det solidaritet, nu heter det soliditet" för det är precis det argumentet som används för att motivera privatiserandet av kommunal verksamhet.
"Det gäller att få ut så mycket som möjligt av varje skattekrona" säger kommunalrådet i Luleå Karl Petersen.
Visst, men utvärderingar av tidigare entrepenad visar väl oftast på att man får ett sämre utfört jobb till samma kostnad, samtidigt som det i många verksamheter inneburit att personerna som utför jobbet har en hårdare arbetsbelastning och lägre lön. Lägre löner innebär ju som vi kanske vet också mindre skatteinkomster till kommunen.
Med allt flera socialdemokrater som Petersen runt om i landet så kan alliansen sitta lugnt, socialdemokratin håller på som bäst att hugga kniven i sin egen rygg.

Andra bloggar om
: , ,

Inga kommentarer: