torsdag, september 13, 2007

Är lösningen mera marknadsliberalism?

"Kråksimuleraren" kommenterade ett tidigare inlägg" way back" som jag skrivit på denna blogg om miljö och eftersom miljön nu är mer aktuell än någonsin så:
Domedagen Ãr nära, förbättra er!..... Tyärr så kanske han har rätt, domedagen ÄR nära, i alla fall ur globalt perspektiv, men sen kommer det sitta folk och diskutera orsaken tills den sista "sagt upp abonnemanget"! Jag är tyvärr av den åsikten att vi redan är för långt gången i nedförsbacken för att överhuvud taget kunna stoppa! Visst, vi kan bromsa och få ned farten, men att vända hela förloppet och backa tillbaka kommer inte att fungera, och det är det enda som skulle kunna rädda oss och jorden. Vi är alldeles för många för att jorden skall kunna föda oss på ett ekologiskt och miljömässigt riktigt sätt. Varje ämne som vi "utvinner" ur jorden skapar en koncentration och obalans som är skadlig för miljön, det må vara vad det vill, visst kan vi minska användningen av det mest miljöfarliga, men det stoppar inte problemet, det bromsar. Hur många generationer vill vi bespara från att nå fram till slutet? Alltså, vem av våra barn, barnbarnsbarn och så vidare vill vi ska stå där och se ut över förödelsen och konstatera att: -Nu var det slut!
Allt detta klot slängt åt oss för att minska bördan, sjukdomar mm, slår vi ned på och blir bara fler. Fred och frihet från sjukdomar är skönt, men på en global skala är det faktiskt förödande..... Nå hur skall vi då bete oss, det är nog upp till var och en att känna hur mycket engagemang och samvete man har, gör vad du kan och känner för, men tyvärr gick det åt skogen redan när Watt uppfann ångmaskinen, eller kanske redan när vår avlägsne förfader tog upp sin första pinne och använde ett verktyg för att nå sitt mål! Det är bara att erkänna, vi är möglet på jorden, och att göra något åt det är helt enkelt inte....

4 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Att tilägga är: Jag har aldrig sagt att det är försent att bromsa, men att vända skutan helt och hållet tror jag inte på!

mammamia sa...

NEj,att vända skeppet är nog väl sent ,MEN om vi bromsar utav h-vete,så kanske....

Kråksimuleraren sa...

Frågan är då, hur hårt, vad skall vi göra åt att vi nu är mer än sex miljarder människor som vill äta dricka och torka sig i aschlet med papper nu. Jämfört med de 750 miljoner som tydligen fanns på klotet vid tiden för Linné. Hujaligen, hur skyldig jag känner mig! :(

Knapsu sa...

Du får börja torka dig med blad och löv som du plockar i naturen.
:-D