måndag, november 05, 2007

Lördagspromenad i skogen

Ett par timmars skogspromenad innan lördagsbastun är ju inte helt fel.
Det finns många kilometer med vandringsled att följa, med början precis i stadens utkant.

Vi följer den här stigen, till höger syns hur skogen fått ge vika för en ny väg. Det är bygget av den nya sträckningen av järnvägen mellan Kalix och Haparanda som behöver försörjningsleder.


Bra att kommunen satsat på friluftslivet och ordnat rastplatser med bland annat grillkåtor. Ved brukar det finnas färdigt på plats.

Den stormiga hösten har lämnat sina spår i skogen.


Man måste nästan beundra folk för hur dom satsar både pengar och eget jobb på att "försköna" våra skogar på detta sätt:
Tänk att satsa så mycket jobb på att lasta möblerna på släpet och bränna upp dyrbar bensin för att transportera alltihop x antal kilometer och dumpa det i skogen.
Själv är jag så lat och snål så jag hade bara ringt till Återvinningen och bett dom komma och hämta grejerna, kostnadsfritt. Eller ställt dom på trottoaren den dagen renhållningen hämtar grovsopor utan extra kostnad.
Hade det varit riktigt akut så hade jag tagit släpet och fört grejerna själv till renhållningens mottagning för grovsopor, också det kostnadsfritt.
Möblerna på bilden såg för övrigt ut att vara i bra skick så en annons kanske hade gett plus i börsen istället, förutom att vi sluppit se skiten i skogen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man upphör, tyvärr, aldrig att förvånas över folks uppfinningsrikedom att göra sig av med överblivna saker trots, som även du skriver, att det finns gratis alternativ som inte ens kräver en bråkdel av insatsen jämfört med att föra saker ut i skogen!

"Plattnackar" skulle jag vilja påstå...

Anonym sa...

Ja att de orkar göra sig ett sånt besvär när det lättaste är att ställa ut skiten vid gatan och vänta på grovsophämtning...

Anonym sa...

Jupp. Bara idioter åker ut och dumpar i naturen. Det är lika trist att se varje gång.

Knapsu sa...

Idiot är väl en passande benämning på någon som sliter så hårt för att göra fel, när det är lättare att göra rätt.