måndag, februari 11, 2008

Läbbiga ministrar i skogen

I den skog där Thomas Bodström påbörjade gallringsarbetet, kommer nu utrikesminister Carl Bildt och justitieminister Beatrice Ask larvandes in på hygget med både markberedningsmaskin och skördare för att bereda marken och utföra slutavverkningen (Jag vet att det är fel ordning, men det är ju ingen vanlig skog som avverkas) på skiftet "Integriteten och demokratin".
På något annat sätt kan jag inte se denna märkliga artikel i DN där ministrarna med gammal skåpmat (terrordåden i Madrid och London), tillagad på falska premisser, som argument talar för ökade insatser mot terrorismen:
"För att långsiktigt kunna bekämpa terrorismen och dess grogrunder krävs förebyggande åtgärder i vid mening.... ....Sedan regeringsskiftet 2006 har en rad åtgärder vidtagits för att stärka skyddet mot terrorism. Inom ramen för regeringens satsning på rättsväsendet har säkerhetspolisen fått ökade anslag för att kunna utveckla sin kapacitet..... ......Nya effektivare verktyg och arbetsformer i form av buggning och preventiv användning av vissa tvångsmedel har införts...."
Mera telefonavlyssning, e-post genomsökning, kameraövervakning och censur av internet (Danmark är redan där) blir resuktatet och tillsammans med de stora film och musikbolagens "carte blanc" att agera både polis och domstol mot våra ungdomar som laddar ner musik från nätet så framstår ju det gamla DDR som frihetens och öppenhetens paradis.
Att kalla regeringen för sovjetmoderater som jag gjort är ju inte rättvist mot sovjeterna, hädanefter får det bli "De Blå Khmererna".Passar ju för övrigt utmärkt med tanke på deras insatser för kultur och bildning hittills.

Anmärkningsvärt att ministrarna i artikeln fortsätter med gamla lögner och pekar ut muslimer som farligast:
"
Det allvarligaste hotet kommer i dag från grupper som vill rättfärdiga våld och försöker rekrytera självmordsbombare med hänvisning till extrema uttolkningar av islam"

Enligt Europol så utfördes totalt 498 terroristattacker i EU-området 2006. Separatister stod för 424, vänsterextremister för 55, ospecifierade grupper för 17, högerextremister för 1 och islamister stod för hela 1 (en) terrorattack.
"Det allvarligaste hotet kommer i dag från grupper som vill rättfärdiga våld och försöker rekrytera självmordsbombare med hänvisning till extrema uttolkningar av islam" säger alltså utrikesministern och justitieministern.

Lästips: 1984 av George Orwell. Om ni nu har tid med läsning medan ni värjer er för alla skäggiga gubbar med bomb-bälten som invaderat Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: