tisdag, februari 12, 2008

Les Khmer Bleus

”Den nyliberala revolutionen är en konservativ revolution. En märklig sak är att det är en revolution som återställer det förflutna, men som presenterar sig som progressiv, en revolution som omformar tillbakagång till framsteg, till den grad att de som motsätter sig denna tillbakagång kallas bakåtsträvare."
-Pierre Bourdieu

”Kapitalismen tror att den undsluppit all kontroll – att den nu kan göra vad som helst. Det nyliberala systemet upprepar kommunismens missgrepp genom att skapa dogmer och utfärda ofelbarhetsintyg över sig själv… Många av dagens intellektuella sväljer allt detta"
-Günter Grass

Två citat ur Maria-Pia Boëthius artikel "Den verkliga revolutionen" i ETC. Läs den!

Men ni orkar väl inte klicka på länken så vi klipper in lite ur artikeln:

"Ett av den nyliberala högerns allra vanligaste grepp är att låtsas att vi i Sverige lever under någon slags vänsterhegemoni fylld av pinnpekande puritaner, feminister och allmänt vänsterfolk mot vilka allmänheten uppmuntras att revoltera och istället bejaka allt det som denna vänster påstås vara emot.....

......Att vara politiskt korrekt i Sverige av idag är tvärtom att konsumera och hålla klaffen för att inte skada karriären, att lägga ut en drömbild av sig själv på nätet och att renovera sitt hem och lära sig fåniga, borgerliga etikettsregler.
Men i mediekoreografin låtsas man som om det finns en dold, härskande vänster som plågar svenskarna med krav om politisk korrekthet (solidaritet och annat skräp) och en massa proggiga livsstilsidéer. Genom denna massiva propaganda tror sig vissa unga vara upproriska, när de flaggar för shopping och botox och bli-rik-fortast-möjligt-strategier......"

Sverige, mitt i de blå khmerernas revolution.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Den blå khmeren" blir den där rubriken. Men eftersom de är många bör det kanske vara "Les khmers bleus". Sa franskläraren, dvs jag. ;)

Anonym sa...

Tänkvärda funderingar i den artikeln. Verkligen.

Anonym sa...

OK! (lommar iväg och rättar)

UllaJohanna sa...

Jo, och vi som inte klarar av alla dessa etikettsregler och att konsumera mera är "utanför" :-)

Anonym sa...

Att Maria-Pia Boëthius är knäpp vet ju redan de flesta..

Anonym sa...

På vilket sätt då, Isse?

Förtydliga dig gärna...