måndag, juni 23, 2008

Det blev energiteknik


"Koldioxidhalten i atmosfären stiger. För flertalet planetinvånare innebär uppvärmningen att det blir torrare på ställen där det redan är torrt och att det blir blötare på ställen där det redan nu regnar för mycket. Vi måste minska på vår energianvändning, minska vår miljöpåverkan genom transporter och industri. Vi måste satsa på nya energiformer som är både effektivare och klimatvänligare. ......


........ Produktplaceringar och skarp forskning på ENERGIGYMNASIET!

Alltfler forskare och företag med produkter inom förnybar energi visar intresse för Energigymnasiets koncept. Avsikten är att forskningens framkant är ett med undervisningen. Företag är intresserade av att framtidens arbetskraft är hemmastadd med deras produkter och skolan vill att eleverna behärskar den senaste tekniken. Här finns bara vinnare"
(www.energigymnasiet.com)


Energiteknikprogrammet låter som något man själv skulle vilja gå! Jag är i alla fall både stolt och nöjd med att storasystern valt att gå denna utbildning och att ha kommit in efter att ha höjt sina slutbetyg ordentligt.
Så till hösten blir det lite konstigare hemma eftersom hon kommer att bo i Gällivare under veckorna och vi får endast träffas på helgerna. Bannade ungar att växa upp så där!
Gruvindustrin fortsätter att storsatsa i malmfälten och det innebär ju högtryck på bostadsmarknaden så därför har vi redan gjort klart med lägenhet, trots att det blir någon månadshyra extra.
Trots att lägenheten är fullt möblerad och utrustad så skall det nu springas på IKEA och handlas, för att sätta lite personlig touch på bostaden antar jag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: