onsdag, juni 18, 2008

Skådespelet om FRA-lagen


Fredrik Federley tog till lipen i ett skådespel för att försöka behålla sitt förtroende hos sina liberala väljare. Riksdagsdebatten inför omröstningen om FRA-lagen var ett enda stort skådespel som regisserats i förväg av fega riksdagspolitiker som i rädsla för att mista sin plats vid köttgrytan lyder partipiskan.
Nu blir det en snabb återremiss och sedan röstas lagen igenom med samma integritetskränkande innehåll.
Tyvärr Federley, du är genomskådad. Det är väl endast någon journalist som utnämnt dig till hjälte för att få till en bra story, men allihop vet ändå vad som har skett!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

S.A.I. Steve Lando sa...

så sant, karaktärssvaga människor bör inte sitta i riksdagen, man skall kunna stå för sina åsikter (o rösta därefter), särledes dem som är essentiella för sin övertygelse.

Anonym sa...

Låt oss basera vårt ställningstagande på ett klart och tydligt resonemang.

Staten är inte enbart ond. Den skyddar oss mot externa hot.

Staten är inte enbart god. En utgör i sig ett internt hot.

I ett samhälle där det interna statshotet väger tyngre än det externa hotet, mot vilket staten skyddar oss, tillfrågas inte folket överhuvud taget. De kontrolleras och berövas sin integritet under alla omständigheter.

Så är inte fallet i Sverige. Därför bör vi säga ja till den här lagen.

M v h,
Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Lagen bygger på den rädsla för allt okänt som KAN skada någon. Hur lång är man beredd att gå för att spä på den rädslan, alla måste nog ha kameror som registrerar allt vi gör, det går ju enklare att hålla reda på medborgarna om vi ser till att deras mobiler alltid registrerar vad de gör och säger och var de är, det kan ju tänkas att de utgör ett hot mot landet, (speciellt idag efter omröstningen) Dagens mobiler har ju både GPS, kamera och mikrofon så det skall väl inte vara ett problem. Fy faan för fega stackare som måste ha sådana intergritetskränkande lagar! Kanske man skulle emigrera till Kina, de går ju framåt i stället för bakåt i alla fall, trots deras nuvarande regim och dess metoder så ser det ju ut som om det ljusnar där, till skillnad mot denna stat, en stat som går från rättsstat till polisstat. Är detta den reaktion som följer av nedskärningar inom försvaret, man blir så villrådig när det kalla kriget är slut att man inte vet vare sig ut eller in. Lär er saker om världen i stället för att bara titta ängsligt över axeln hela tiden, detta är resultatet av outbildade lärare som fått allt mindre att säga till om! Man lär inte ett skit av historien idag, man är snarare på väg att göra samma misstag som efter de två världskrigen, vi människor är oförbätterliga, vi SKA TVUNGET göra om samma skit igen, fy för den lede hur inskränkta vi kan vara! Och varför måste vi svenskar vara värst?

Anonym sa...

Steve Lando: Demokratiproblemet består nog i att de har en alltför hög lön som de är alltför rädda att mista.

Kraxpelax: Sarkastisk?

Kråksimuleraren: Den som är rädd för ett yttre (icke existerande) hot, ser inte hotet inifrån enligt gammalt prövat recept!
Vi skall tydligen gå från att ha varit en av de bästa till att vara en av de sämsta.
Mitt förslag: Samtliga medborgare anmäler Sveriges regering till EU-domstolen för att kränka medborgarnas rättigheter! Borde det inte finnas stöd för det i FN:s stadgar?