söndag, september 21, 2008

Paranoid

I de svenska liberalernas ögon är allt som Bush-administrationen gör rätt.
De liberala marknadsfundamentalisternas mässande om marknadens osynliga hand som ställer allt tillrätta och marknaden som den allena saliggörande kraften som staten ska hålla fingrarna borta ifrån har man hört sig less på.
När så marknadsaktörerna trampar i skiten och i sin girighet drar nitlotten så blir det annat ljud i skällan.

Dick Erixon:

"Om allt faller ut så som bedömare nu förutser, kommer Bush-administrationens finansminister Henry Paulson att gå till historieböckerna som en hjälte. Hans ingrepp för att desarmera en större ekonomisk kris har varit briljanta....
...Han har inte räddat finansbolag och deras ägare, utan i praktiken konfiskerat bolagen och berövat aktieägarna allt"


Varför tror jag att tonen hade varit en annan om exempelvis finansministern i Venezuela hade agerat likadant och konfiskerat finansbolag?Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ja, i Venezuela betalade man väl marknadspris för en del icke fallfärdiga institutioner som är av intresse för folkhushållet, och ett sådant tilltag måste väl stöta känsliga liberaler.

Att de STORA aktieägarna i AIG, Freddie och andra företag skulle drabbas så våldsamt hårt av de senaste smällarna tvivlar jag på. De har nog återförsäkringar och behöver inte sälja huset och flytta ut i bilen. De så kallade "småspararna" ligger nog däremot sämre till, och så ryker väl en del pensionsfonder som vid tidigare krascher i USA.

Behöver man bry sig om nätliberalerna så mycket förresten?

knapsu sa...

Jag tycker de hörs och syns så mycket "nätliberalerna", så lite alternativ vill man ju bjuda på!

Bert sa...

Hear, hear.

T0pSecret666undercover sa...

Här är en video som förklarar hur kreditkrisen i USA uppstod..

http://www.youtube.com/watch?v=H5tZc8oH--o