onsdag, maj 27, 2009

"Arbetslinjen" och "välfärdens kärna"

Det gäller att säga en sak och samtidigt göra något helt annat. Därför hittar moderaternas spindoctors hela tiden på nya fina uttryck som trummas in i befolkningens medvetanden.
Inför valet 2006 kastade moderaterna av sig kostymen och drog på sig blåstället. Man kastade alltså av sig det tidigare eviga tjatande om skattesänkningar som lösningen på alla problem i samhället och började istället lansera sig som ett arbetarparti med en politik för arbete.
I trygg förvissning om att arbetslösheten var i minskande kunde man prata om ”massarbetslösheten”(som då var 4%, idag är den 10%) och hur man skulle få ner den genom att göra det lönsamt att arbeta.

Men sedan hängdes blåstället upp och slipsen kom på plats igen, regeringens ”arbetslinje” visade sig sedan mest bestå i skattesänkningar! Skattesänkningar som fått effekten av att öka på arbetslösheten.
Därför pratar man inte om arbetslösheten idag, det är inte viktigt att värna om jobben utan nu skall vi ”värna om välfärdens kärna” Förut hette det ”vård, skola och omsorg” men nu pratar vi om ”välfärdens kärna” istället. Förklaringen är enkel, skattesänkningarna och den ökande arbetslösheten kommer att innebära uppsägningar inom just vård, skola och omsorg, Som en lök skall välfärden skalas av lager efter lager tills bara en lite kärna återstår.

Den som sedan inte förstår sambandet mellan sin extra tusenlapp i börsen, Anders Borgs uttalande om att "– Vi har haft mycket kraftiga fall i skatteintäkterna det senaste året", nedskärningarna i välfärden och hur det drabbar en själv är ju bara att beklaga.

Fredrik Reinfeldt kallade oss svenskar för "mentalt handikappade" i sin bok "Det sovande folket"
Det kanske är dags att vakna nu och låta Reinfeldts förakt för oss medborgare slå tillbaka innan det är försent?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: