tisdag, maj 19, 2009

Hoppsan, herr minister

Regeringens eget Finanspolisiska råd kom i förra veckan med sin rapport där de förordade kraftiga stimulansåtgärder för att dämpa nedgången i ekonomin. Men Anders Borg vill spara "ett visst utrymme i skafferiet" eftersom det i det rådande konjunkturläget finns en betydande risk för problem "runt hörnet"

Borg konstaterar också att "– Vi har haft mycket kraftiga fall i skatteintäkterna det senaste året"

Nu väntar vi med spänning på att få se när polletten trillar ner för Anders Borg!

-Hoppsan, när man sänker skatterna så minskar skatteintäkterna! Det var det jävligaste! Det hade jag ingen aaaning om!

Sedan kan man ju gissa att de sista (upplånade) kronorna på kistbotten kommer att användas till agn när man ger sig ut på röstfiske i nästa valrörelse

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Borg är och förbli en fjolla i sin tur styrd av en ännu större fjolla.

Ghost

Björn Nilsson sa...

Enligt den uppsättning teorier som Borg nog arbetar efter har han rätt och verkligheten har fel. Enligt teorin skall skattesänkningar ge "dynamiska effekter" som stimulerar ekonomin och hjälper även de som har det sämre ställt: dels får de mindre skatt, dels kommer det att sippra ner pengar från de rika till de fattiga. Därigenom blir det fart på hela ekonomin och alla blir glada.

Fast i själva verket (i verkligheten alltså) kommer skattesänkningar för särskilt de välbärgade och privatiseringar och annat att innebära raka motsatsen till "ekonomisk stimulans". Efterfrågan stagnerar, ekonomin går trögare, de som har pengar spekulerar i stället för att göra produktiva investeringar. Särskilt kritiskt blir det om det sedan utbryter en generell ekonomisk nedgång.

Anders Borgare har säkert bra teorier, men bara så länge de inte släpps ut i verkligheten och skall förvandlas till praktiskt politik.

knapsu sa...

Jo, de nyliberala teorierna kan låta vackra för somliga men när de skall omsättas i verkligheten så faller fjällen från mångas ögon.
Undrar om inte Borg snart har nått den grad av mognad då han överger de nyliberala tokerierna?
Å andra sidan så är han väl kanske tvingad av Fredrik att hålla kursen!