onsdag, juni 17, 2009

Ännu mera om polisens prioriteringar

GP: "Utan hjälm och med en ölburk i handen for den unge mannen fram på motorcykeln och riskerade barns liv. Lillekärrsborna ringde polisen för att få stopp på honom. Ingen kom. Några timmar senare var han död"

Polisen i Göteborg: "- Om det ringer någon en lördagskväll och anmäler en buskörning på motorcykel, så har vi inga resurser att skicka en patrull. Vi har mycket annat att göra som prioriteras högre"

Kan det vara sådant här som prioriteras?:

"Imorse när den fackliga blockaden på Lagena, som stöds av en överväldigande majoritet av arbetarna på företaget, skulle inledas var polisen redan på plats. Med kravallstaket runt området gick de in aktivt på arbetsgivarens sida i denna fredliga arbetsmarknadskonflikt"

Orsaken till strejken på Lagena är att företagsledningen vill ersätta 33 fast anställda med bemanningspersonal. Tidigare har det lagts ett varsel på 49 anställda i höstas, som arbetarna accepterade motvilligt.

"Under dagen skedde en vänlig dialog med poliserna på plats, som tillkallats av företagsledningen. Trots att strejken var helt fredlig lades skattepengar på att sätta in ett tiotal polisbilar för att få arbetarna att avbryta blockaden"

Alltså, vad är det som sker i vårt land? Har Reinfeldts regim infört någon sort polisstat där polisens resurser används för att värna om storbolagens vinster genom att jaga fildelande ungdomar, där polisen skickas för att omhänderta personer med "fel" budskap på sina T-shirts och där privata arbetsgivare kallar in polisen för att motarbeta strejkande arbetare?

Polisen tenderar allt mer att bli kapitalets lakejer och den styrande nomenklaturans handgångna män istället för att skydda landets medborgare från brott och våld!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant.

Börjar vi månde gå mot ett nytt Ådalen -31?
Å andra sidan tror jag man nog borde lasta både sittande och tidigare regeringar för detta (och samtidigt inte glömma riksdagsens ansvar).

Kråksimuleraren sa...

Kom ihåg att den lag som stoppade möjligheten att sätta in militär mot civilpersoner i Sverige togs bort för ett par år sedan, en lag som tillkom efter Ådalen -31. Samtidigt avskaffas nu allmän värnplikt och militären blir ett elitgäng.... Man bävar! När blir läget "för farligt för att hålla allmänna val"? Snart är vi där igen.

Anonym sa...

Nordic Battle Group, dvs våra svenska elitsoldater övade förra året i Boden. Scenariot var att soldaterna skyddade EU-höjdare mot civila demonstranter!

Bilden blir klarare och klarare!!

Anonym 2

Bert sa...

Det är bara skrämmande! Och visst ser man en tydlig tendens.