måndag, juni 15, 2009

Reinfeldt är en notorisk lögnare

Inför valet 2006 sade Fredrik Reinfeldt när han utfrågades om fildelning av upphovsrättsskyddat material på internet att “vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”

Oktober 2008 var han gäst hos K-G Bergström i "Rakt på" och svarade följande på frågan om fildelare skall bestraffas: "Vi tycker att upphovsrätten skall värnas, men vi vill inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration, det gäller och hitta den balansen"

I partiledardebatten i maj i år konfronterades Reinfeldt med sitt uttalande om att inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration och fick frågan: Är det inte precis det ni gjort?

Vår notoriske lögnare till statsminister svarade då:"Fast då var diskussionen om vi ska sätta polis på ungdomar som fildelar, och det var precis det vi inte gjorde. Så jag har precis levererat det jag sa"

Brutna löften och efterhandskonstruktioner som sedan i sin tur bryts av en regering som valt att kriminalisera folket i sin iver att gynna de stora mäktiga affärsintressena.

Idag läser vi att polisen omprioriterar sina knappa resurser på direkt order från regeringen för att öka jakten på fildelare.

"– Vi gör ju det här för att vi har ett uppdrag från regeringen att göra det. Sen ser vi att det har funnits ett behov av att förbättra polisens förmåga att utreda immaterialrättsliga brott, säger Stefan Eurenius som är sektionschef på Rikspolisstyrelsens polisavdelning"

Den vanliga "polisen på gatan" är självklart både kritisk och ifrågasättande:
"- De brotten som ligger mot liv och hälsa prioriteras ner för att man ska jaga fildelare istället, det är fel....
....– Mina kollegor tycker likadant, det är ingen som tycker det är positivt att upphovsbranschen trycker sig på, man undrar hur de lyckats"

Nästa år har vi chansen att kasta ut den mest medborgarfientliga, fifflande, inkompetenta och ljugande regeringen någonsin!

För allas vår skull hoppas jag att vi tar den!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bert sa...

Hear, hear. Igen!

;-)

Anonym sa...

Dom är alla lögnare.

Rik sdagen verkar bara vara en samlingsplats för lögnare och propagandister.

Kråksimuleraren sa...

Rheinfeldt gjorde som politiker brukar, de säger en sak och sedan läser man in saker som de sedan alltid kan säga att så har jag aldrig sagt! Försök alltid vara noga med att märka VAD de säger, och märk väl vad de INTE säger, det är deras väg att alltid klara sig undan!

Förresten, var tog ekobrottsmyndigheten vägen?

Knapsu sa...

Ekobrottsmyndigheten lades väl ner eftersom den ägnade sig åt att jaga rika brottslingar? Sådant skall staten inte syssla med, den skall jaga och förtrycka den vanlige lilla medborgaren tydligen.

Sedan "tjänar vi ju alla på att debatten lägger sig" istället för att påpeka att de ljuger oss rakt i ansiktet samtidigt som de faktiskt bryter mot våra grundlagar!

"Alla" är ju då underförstått de ljugande politikerna och affärsintressena som de gynnar.