onsdag, november 18, 2009

Regeringens maskirovka om Vattenfall

"En försäljning av hela Vattenfall eller delar av företaget kan bli aktuell redan under nästa mandatperiod som ett resultat av den senaste veckans turbulens kring företaget" skriver DN om Björklunds utspel efter de senaste turerna om Vattenfall.
I flera år har han hållt sig men nu kan Jan Björklund inte längre hålla det inom sig, han släpper ut sin undertryckta glädje och avslöjar äntligen vad den borgerliga alliansen haft på agendan från dag Ett:
Allt som vi svenska medborgare och skattebetalare äger skall i princip skänkas bort till privata ägare!

När Carl Bildt bildade regering så visade han en fantastisk självironi och sin torra humor när han betecknade den som "den mest kompetenta regeringen någonsin"
Med detta och deras katastrofala facit i minnet så har jag betecknat den nuvarande regeringen som "den mest inkompetenta regeringen någonsin" men det beror ju endast på att jag felbedömt deras intention när det gäller att styra landet.
Denna regering har ingen intention att förbättra det svenska samhället!
Tvärtom. Den strategi som lurade väljarna att rösta på dem (en tusenlapp mer på bankomatkvittot, 1500 kronor mindre i börsen) är en strategi för att sälja ut alla våra gemensamt ägda tillgångar,

Till och med regeringens eget propagandaorgan DN talar klarspråk:

"Näringsdepartementets behandling av Josefsson har varit en sällan skådad uppvisning i dubbelspel. Maud Olofsson kände väl till både det tyska avtalet och planerna på att sälja av kraftnätet, genom sin representant i styrelsen.
*I ett par års tid försökte Josefsson få träffa näringsministern, ägaren, utan att beviljas audiens. I stället kommunicerade hon via medier­na, utan att passera styrelsen som var satt att kontrollera bolaget"


Vad sade då näringsminister Maud Olofsson allt eftersom avslöjandena om Vattenfalls avtal i Tyskland offentliggjordes?

Jo, först sade hon att"Jag visste inte om det"
Samtidigt tyckte hon att "Det är inte acceptabelt"

Sedan skyllde hon som vanligt ifrån sig ansvaret med att "Det är sossarnas fel"
(Men Maud, DU har ju styrt i snart fyra år. Vad har DU gjort?)

Eftersom näringsministern kommunicerar via media istället för att prata med Vattenfalls VD som sökt henne ett par år angående just detta så blir ju hennes beslut att"Vattenfalls VD måste avgå"

Efter att ha blivit avslöjad så erkänner Maud Olofsson att "Jag har känt till avtalet ett halvår"

När sedan Vattenfalls VD var undanröjd så hette det hux-flux att "Avtalet är självklart"

I tisdags får riksdagskollegan Eva-Lena Jansson svaret att "
Jag vet att det inte är aktuellt att sälja Vattenfalls svenska elnät"

Samma dag så är maskirovkan uppenbar när Björklund avslöjar den och näringsministerns kommentar lyder:"Jag delar generellt Jan Björklunds inställning att det statliga ägandet ska minskas"

Nästa mandatperiod skänker vi bort LKAB också!

Eller vad tycker du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Bert sa...

Är vi förvånade? Icke!

Anonym sa...

Kul att läsa din blogg! Så klok du är. Jag minns dig ju som 16-åring. Säger inget mer ; ) /Desirée

M Björnfot sa...

Hoppas kommunisterna vinner nästa val då, kanske man slipper ta bidraget och åka ända bort till Ullared för att handla. Istället kan man spendera sin surt förvärvade a-kasseersättning/socialbidrag/sjukpenning/medborgarlön på SK, SM eller varför inte SHE (Statens Kläder, Statens Möbler, Statens Hemelektronik).

Det vore grejer det!

Knapsu sa...

Björnfot: Tyvärr måste jag göra dig besviken: Det finns inget kommunistiskt parti som har ens skuggan av en chans att komma in i riksdagen. Varken Kommunistiska Partiet (fd KPML(r)) eller Socialistiska Partiet som nästan(?) är de enda som finns kvar.

Inlägget handlade om en eventuell utförsäljning av våra gemensamma tillgångar, försök hålla dig till ämnet!

Anonym sa...

lart mycket