måndag, november 02, 2009

SVD och DN om S-kongressen

Reklamen finns i de stora rubrikerna medan den viktiga informationen brukar vara i finstil, så är det ju oftast ute på "marknaden". Samma sak gäller ju när tidningarna bedriver sin propaganda, som i den här artikeln i SVD.

"S-strategi för jobb får kritik" lyder rubriken i stor fet stil.
Sedan kommer ingressen med lite mindre stil:
"Utbildning, forskning och bättre villkor för småföretagare. Det är några av ingredienserna i socialdemokraternas politik för fler jobb. Men forskare är tveksamma till flera delar av receptet"

Med lite mindre typsnitt så blev ordvalet ett annat, nu pratar vi om att vara tveksamma.

Efter att ha läst rubrik och ingress så tror man ju att expertisen sågar förslagen från S-kongressen men så är det ju inte alls om man läser de lite mindre bokstäverna i själva artikeln.
"– Men det känns inte som någon typisk sysselsättningspolitik" (om satsning på infrastruktur och bostadsbyggande) och "De befintliga studierna ger inte någon säker grund för att dra någon bestämd slutsats" är ju knappast mördande kritik utan känns mer som ideologiska invändningar.


Regeringens andra propagandaorgan DN verkar också ha stora problem med att misskreditera socialdemokraterna. Det blir ganska uppenbart när man i artikel efter artikel motsäger sig själv i sina desperata försök att svartmåla oppositionen. För att ta ett par exempel ur mängden: I en osignerad ledarartikel skriver man om "Farlig visionlöshet" och att "Socialdemokraterna tar efter alliansen och anpassar sin retorik till mittenväljarna"(Socialdemokraterna är med andra ord lika visionslösa som alliansen?) Samtidigt skriver en av ledarskribenterna om att S-kongressen går "i gamla hjulspår" och skriver att "tron på politiska lösningar är närmast gränslös" inom socialdemokratin.

Snacka om att vara motsägelsefull!

Den socialdemokratiska tron på politiska lösningar är alltså närmast gränslös samtidigt som de är farligt visionslösa och socialdemokratin går i gamla hjulspår samtidigt som de tar efter alliansen.

Kan man säga emot sig själv tydligare än så?

Skribenterna på DN sitter med byxorna nere!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag slutade med DN i våras och har inte saknat blaskan en enda dag. De klarar inte av att hålla isär åsikter och nyheter och är helt enkelt opålitliga. Ledarsidan blev ju kapad av tokliberaler för länge sedan, och sedan spred detta sig ut i resten av bladet. Så ajöss med det!

Knapsu sa...

Det synes mig som att spärrarna släppte helt hos de liberala skribenterna efter valet -06.
Tycker de har blivit helgalna efter det.