fredag, mars 19, 2010

Reinfeldt och Bildt pissar på demokratin

Uruguay
Cypern
Ryssland
Grekland
Belgien
Frankrike
Italien
Libanon
Vatikanstaten
Kanada
Argentina
Schweiz
Slovakien
Nederländerna
Tyskland
Litauen
Polen
Venezuela
Chile
Samtliga dessa staters demokratiskt valda parlament och därtill Europaparlamentet har gjort det.
De har gjort det Sveriges riksdag gjorde i veckan, officiellt erkänt det armeniska folkmordet som en sann historisk händelse.
Riksdagen är Sveriges högsta beslutande församling och regeringen och däri ingående ministrar har bara att acceptera de beslut som riksdagen fattar. Detta innefattar även Statsminister och Utrikesminister. Även om man heter Fredrik Reinfeldt eller Carl Bildt således, och oavsett vad de anser om riksdagens beslut.

Både Reinfeldt och Bildt agerar i öppet trots mot sin arbetgivare när de nu kritiserar riksdagens beslut och det de gör när de struntar i riksdagens beslut är att de pissar på demokratin som styrelseskick.

I höst har vi chansen att ge dessa antidemokrater sparken. Låt oss ta den!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

M Björnfot sa...

Då är det väl inte mycket bättre att rösta in demokratipissaren Ohly i regeringsposition, vill minnas att han kritiserade riksdagens beslut ganska kraftigt när till exempel FRA-lagen röstades igenom?

Men det kanske är skillnad mellan antidemokrater och antidemokrater?

Anonym sa...

Nix Björntassen.
Att Ohly opponerade mot att hela svenska folkets kommunikation skall avlyssnas och registreras borde bara i sig vara ett skäl att rösta in honom i regeringsposition!

Regeringens ministrar, och där ingår stats- och utrikesministern, har att verkställa riksdagens beslut! Ohly är inte vald till det ämbetet!

M Björnfot sa...

Det är ju inte beslutet i sig han tycker är felaktigt, och man ställer ju sig verkligen frågan varför det är så viktigt just nu att Sverige sällar sig till skaran bland Uruguay och Vatikanstaten som tycker att en händelse på andra sidan av kontinenten för hundra år sedan var ett folkmord eller inte?

Kände man så starkt för detta hade ju oppositionen kunnat vänta tills efter valet, då man antagligen hoppas att få sitta i regeringsposition, och själva tagit dom utrikespolitiska konsekvenserna av detta jätteviktiga beslut.

Men oavsett vilket tycker man ju att det borde ingå i vår yttrandefrihet att tycka vad man vill om frågan, oavsett vad riksdagen röstat?

Anonym sa...

Björnfot: Sverige sällar sig till skaran bland Belgien, Frankrike, italien, Kanada Schweitz Nederländerna och Tyskland menar du väl?
Och EU-parlamentet!

Men berätta nu varför det skall tassas på tå runt just Turkiet?
Ett land som förföljer minoritetsgrupper, som använder tortyr och fängslar politiskt oliktänkande?

M Björnfot sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
M Björnfot sa...

Jag tycker inte det ska tassas på tå för någon, tycker det är en så total icke-fråga så det nästan är skrattretande. Det är som sagt hundra år sedan, finns det ens någon som bryr sig?

Ska vi nu hålla på och bry oss om länder som idag fängslar oliktänkande och det ena och det tredje kan vi väl Ohly sin första dag i regeringen (blir mörkrädd bara av tanken) ta hem våra soldater från Afghanistan och skicka dom med direktflyg till Kuba istället.

Knapsu sa...

Det var tydligen en så viktig fråga att du kände dig tvungen att rycka ut och försvara Reinfeldt genom att kasta skit på Ohly!

Sedan ska du inte vara så rädd för Ohly, oavsett vad bloggarna på yttersta högerkanten säger så är han inte en barnamördande kommunist.

M Björnfot sa...

Tycker det var ett väldigt orättvist påhopp bara, och risken finns ju att du har läsare här på bloggen som faktiskt köper precis allt som skrivs.

Anonym sa...

Nu var det inget beslut utan ett tillkännagivande från riksdagen till regeringen.