onsdag, mars 17, 2010

Sveriges farligaste man och hans hovnarr är i farten igen

Sveriges farligaste man har uttalat sig igen. Med en ton som från en punschdoftande brukspatron från början av 1900-talet låter Svenskt Näringslivs Urban Bäckström meddela att han inte tycker om fackens "tonläge" i de pågående avtalsförhandlingarna. och att de bör sansa sig  Själv tycker jag att herr Bäckström enbart skall knipa igen. Facket har under årtionden tagit ansvar och hållit tillbaka sina krav för att "rädda" de svenska arbetsgivarna. Som tack för att facket visat sitt samhällsansvar har företagen formligen öst ut miljarder i aktieutdelning och sinnessjuka löner och diverse fantasifulla ersättningar till direktörerna.
Svenskt Näringsliv är inte en av de förhandlande parterna så Urban Bäckström kan hålla truten stängd och sina åsikter för sig själv i denna fråga!

Bäckströms vapendragare i Svenskt Näringsliv, pajasen med titeln chefsekonom, Stefan Fölster framträdde igår i TV och kunde där berätta att, och håll i er nu, varje procent i löneökning inom industrin kommer att leda till 100 000 nya arbetslösa! Eftersom han även menade att med en central löneökning på 1% ,så blir den verkliga löneökningen efter löneglidning 4%. Vilket i sin tur då, helt enligt hans resonemang, skulle innebära att 400 000 människor blir arbetslösa om arbetsgivarna inom industrin går med på en löneökning på 1%.!

Helt fantastiskt makalöst resonemang Fölster! Men samtidigt så kan vi ju ta fasta på Fölsters resonemang och vända det åt andra hållet så att säga. Då kan vi ju snabbt konstatera att:  -Vad -f-n! Fölster har ju lösningen på hur vi får ner arbetslösheten till noll!
341 000 människor var arbetslösa i januari 2009. Om då industrins arbetsgivare och fackföreningarna kommer överens om generella lönesänkningar på 3% (som av en händelse så motsvarar det på en medellön 1500 kronor/månad dvs precis vad jobbskatteavdraget har gett) så har vi ju i princip utrotat arbetslösheten i ett nafs!
Om arbetsgivarna garanterar att anställa dessa 300 000, fördelat procentuellt efter företagens nuvarande personalstyrka givetvis, så tror jag nog att fackets medlemmar går med på att mista motsvarande, efter skatt, halva jobbskatteavdraget.

Är det någon som tror på att arbetsgivarna skulle gå med på det?
Är det någon som tror att arbetsgivarna skulle anställa en enda arbetare till om lönerna sänktes?
Är det någon som tror att 100 000 blir arbetslösa om lönerna ökar med 1%?
Nej, jag tänkte väl det. Inte ens Fölster själv tror på det.

Sedan kan man ju fråga sig om Stefan Fölster ska få stå emotsagd i TV och vräka ur sig rent horribla påhittade siffror hur som helst eller om han skall bemötas i sin idioti?
Det bästa är nog kanske att låta narren framstå i all sin prakt så att folk ser vilka tokstollar Svenskt Näringsliv är!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

M Björnfot sa...

inte är väl alla dom 341 000 arbetslösa industriarbetare, eller lämpade för arbete inom industrin? och enligt ditt nästa inlägg så är ju många av dom arbetslösa egentligen sjuka, inte vill du väl tvinga in sjuka människor till arbete inom industrin?

Knapsu sa...

Jag är snäll idag och uppfattar det där som en sarkasm istället för en seriöst menad, men ack så ointelligent kommentar.

M Björnfot sa...

Korrekt uppfattat...