torsdag, april 22, 2010

"Vänta bara när MP startar upp Katla!"

När askan efter vulkanutbrottet på Island drev in över Sverige och stoppade all flygtrafik så bröt kaoset ut. Men kaos bröt inte bara ut inom resebranschen utan orsakade tydligen (ännu mer!)kortslutning i tankebanorna hos en del så kallade liberala bloggare som med flygstoppet som tillhygge angrep Miljöpartiet.

Eftersom Miljöpartiet gillar tåg mera än flyg så antar naturligtvis de borgerliga ståndpunkten att i alla lägen värna om flyget bara för att vara emot Miljöpartiet. Vilket naturligtvis leder till rejäla urspårningar. Somliga menar att ”Miljöpartiets våta dröm uppfylls av ett askmoln...... se vilket kaos det har blivit och detta vill miljöpartisterna ha för jämnan söder om Sundsvall nu och långsiktigt överallt förmodligen"

Men det är ju så att om miljöpartiets politik fått råda, alltså att snabbtåg i stor utsträckning stått för persontransporterna, så hade ju de flesta resenärer inte behövt bli sittande på en flygplats någonstans i världen i väntan på att komma iväg, utan tvärtom så hade ju den absoluta majoriteten kunnat genomföra sin resa helt enligt planerna. Kaoset hade uteblivit.

Genom att sedan peka på utsläppen som vulkanutbrottet orsakar så uppmanas ”alla de som i något ögonblick tror att flygstoppet nu på något sätt skulle vara BRA för miljön bör sålunda tänka igen...”
Man låtsas alltså om att det fanns ett val där man kunde välja bort vulkanens utsläpp och att det hade varit bättre för miljön än att stoppa flygtrafiken. Med detta absurda resonemang försvarar man alltså det miljöförstörande flyget samtidigt som man pekar ut den som kritiserar flyget ur miljöhänseende som miljöbov.
En liten newsflash alla marknadstillbedjande liberaler: Vulkaner lyder inte under varken människa eller marknad! Vulkaner ÄR naturen, vulkaner kan vi inte reglera eller beskatta eller fås till att minska sina utsläpp till atmosfären. Däremot kan vi påverka våra egna utsläpp från exempelvis industrier, bilar och..... flyget. Med ekonomiska incitament, som i vissa fall helt enkelt innebär borttagna subventioner, som driver på den tekniska utvecklingen och ett förändrat beteende.

Centerpartiet som utmålar sig som det gröna alternativet har ju, liksom de övriga partierna inom den borgerliga alliansen, noll trovärdighet när det gäller miljöfrågor.
Deras syn på att värna om miljön är ju att bygga motorvägar och mera motorvägar, för att sedan hoppas att det någon gång i någon avlägsen framtid kanske skall vara miljöbilar som kör på dessa vägar.
Man kallar sig för teknikvänliga och lutar sig tillbaka och väntar på att "marknaden" i någon avlägsen framtid ska komma med nya fiffiga lösningar som ska minska vår miljöpåverkan.

Man påstår sig vilja ha mera varg i markerna samtidigt som man tillåter kraftig avskjutning av den lilla vargstam vi har.

Sedan har man mage att utmåla sig som det bästa miljöpartiet!

För övrigt så är väl salladsbladet på McDonaldshamburgaren det närmaste naturen den nyliberale centerpartisten på Stureplan kommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så det så!

/Meikäläinen

Bert sa...

Haha - Ditt resonemang är så fullständigt logiskt att till och med en s.k. liberal borde fatta.

Men de kanske inte har den fattningsnivån!?

Du åker in under "bloggcitatet" hos mig.

Knapsu sa...

"Den levande citatmaskinen Knapsu" Va? ;-)
Kan glädja dig Bert med att berätta att idag har jag försökt göra en insats för vargen genom att svara på en undersökning från SLU!

Bert sa...

Den undersökningen har även jag fått svara på.