tisdag, juni 01, 2010

Kort om veckan som gick

Jaha, man ska hinna blogga också?
En vecka sedan sist, vad har hänt på den tiden?

Få se nu, vi börjar väl med att se vad våra kära statsråd har kommit med för dumheter den senaste veckan?

Näringsminister Maud Olofsson tycker mellan gnällandet om LAS att man ska ska skapa sitt eget jobb.

Utbildningsminister Björklund vill att ungdomar under 23 skall ha rejält lägre lön, de ska bara tjäna hälften så mycket som en vuxen gör.

Som kronan på verket i kategorin "arbetsmarknadspolitiska uttalanden" har vi Statsminster Reinfeldt som nu menar att "ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla"
Med tanke på Reinfeldts uttalande inför valet 2006 där han sa att: "vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb. Har vi det tror jag att vi kan få förnyat förtroende"är det ju inte konstigt att han vill att ungdomsarbetslösheten som snart är uppe i 30% ska vara en synvilla.
Hur regeringen ska dra glömskans draperi över sitt misslyckande när det gäller arbetslösheten återstår att se. Kanske att de lavinartat ökande utbetalningarna av försörjningsstöd i kommunerna och den ökande arbetslösheten också förvandlas till synvillor?


Sedan har vi ju Justitieministerkatastrofen Beatrice Ask som vill (varför vet hon tydligen inte själv) driva igenom en lag som gör det svårare att granska politiker. Som så ofta när det gäller regeringsalliansen så är det ett lagförslag som strider mot grundlagen.


Det har ju varit Eurovision Song Contest också. Det gick som vanligt inte alls för Sverige. I takt med att allt fler stater från öst och Balkan kommit med i tävlingen så har Sveriges bidrag alltmer kommit i skymundan. Vår typ av schlagermusik slår helt enkelt inte an hos de nya medlemmarna i klubben.

Enda chansen nästa år: Skicka Raubtier till ESC!


Så var det Ship to Gaza.
Terrorstaten Israel känner inga gränser tydligen. Hade något annat land betett sig som Israel gång på gång gör så hade USA för länge sedan förvandlat det landet till en grushög.

Sedan är det både fascinerande och lite otäckt att läsa tokstollarna som försvarar Israel i alla lägen.För övrigt så har ju nu vattenståndet i älven gått ner så pass att man skulle kunna sjösätta en båt. Kanske att man tar och provkör fyrtaktaren i veckan?


Lite musik måste vi ju också ha med. Anna-Lena Löfgren gick bort nyligen och hennes "Lyckliga Gatan" är ju en riktig klassiker men när "alla andra" redan kört den, och en annan gammal och bortglömd svensktoppslåt dök upp så får vi istället minnas denna låt:Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: