söndag, juni 20, 2010

SvD, alliansregeringens Pravda

"Alliansen åter i topp i mätning.
Ännu en opinionsmätning visar på en skarp kantring till den borgerliga alliansens fördel"
ropar det borgerliga propagandaorganet SvD ut efter den senaste opinionsmätningen från Skop. Tidningen där ledarskribenterna agerar som Statsminister Reinfeldts egna megafoner undviker nogsamt att redogöra för slutsatsen att om denna mätning skulle vara valresultatet så skulle de rödgröna ha egen majoritet i riksdagen eftersom KD och C inte kommer över riksdagsspärren 4%.

En mätning som visar att två borgerliga partier riskerar att åka ur riksdagen och att den sittande regeringsalliansen tappar makten rubriceras alltså som "Alliansen åter i topp" och "en skarp kantring till den borgerliga alliansens fördel"

Nyheten här är ju att KD och C åker ur och att det blir ett maktskifte. Men se det passar sig inte för SvD. De är nämligen inte någon nyhetsförmedlare utan endast ett propagandaverktyg för borgerligheten. Att en ledarsida driver en åsikt är helt naturligt och väntat, men att som SvD på nyhetsplats bedriva regeringspropaganda påminner mest om några gamla kommunistdiktaturer och dess statligt styrda tidningar.

Sedan vore det ju prima om dessa siffror skulle stå sig till valet. Då tänker jag speciellt på att Centern och KD skulle ramla ur.

Jag har en flaska bubbel på kylning ifall det går som jag önskar.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bert sa...

Är det någon som vet vad C egentligen finns till för?

Kanske fler och fler inser att partiet inte har någon profil.

Björn Nilsson sa...

Centern är tidvis så underhållande att det ur den synpunkten vore synd om partiet åkte ut. Å andra sidan är ju politik inte en gren i underhållnings- och pajasbranschen (eller borde åtminstone inte vara det) så sett från det hållet är det lika bra att partiet elimineras. Ibland pratar man om "framgångssagor". Jag vet inte vad motsatsen till en sådan kallas, men det är fantastiskt hur "mauderaterna" lyckats krossa en tidigare stort och dessutom rikt parti. Det är nästan som ett antikt drama, där gudarna slagit huvudpersonerna med blindhet så att de inte fattar vad de gör medan de håller på att ta kol på sig själva.

KD tycker jag inte har så mycket underhållningsvärde men de kunde åtminstone prestera lite socialkonservativa alternativ. Men det går ju inte när de snarare är marknads- än religionsfundamentalister numera. Så bort med dem också!

Knapsu sa...

Bert: Frågar du mig så är centerns roll att agera som en plog åt moderaterna för mera nyliberalism och högerpolitik.
Moderaterna törs nämligen inte stå upp för sin verkliga politik utan genomför den i skymundan.

Bert sa...

Det låter rimligt.