söndag, juli 18, 2010

Alliansregeringen går till historien

Under en längre tid har jag funderat på att i ett inlägg summera alla oegentligheter, tokerier och felbeslut som regimen Reinfeldt hunnit med under mandattiden.
Det har dock med tiden alltmer framstått som något av ett för mig övermäktigt mastodontprojekt att sammanställa och skriva ett sådant inlägg. När nu Anna-Klara Bratt på Newsmill berör ämnet med det "berg av småfiffel och skumraskaffärer" som vi sett byggas upp under mandatperioden så tar jag helt sonika bara och återger några stycken ur hennes artikel:

"Skattesmitare, nyttjare av svart arbetskraft, licensskolkare, ministrar med tveksamma aktieinnehav och skumma klubbmedlemskap, fylla under obekväm arbetstid, valfusk och fejkad examen, sexchattar och sexköpsanklagelser - listan är lång och än är det inte över. Märkligt nog har ingen i oppositionen tagit chansen att summera moderaternas meritlista efter Littorin-affären. Ingen har nedlåtit sig, skulle man också kunna säga. Självmål är självmål är självmål och petar man i grytan flyter kanske gammal Toblerone, parkeringsböter och dubbelmoraliska styrelseuppdrag upp till ytan......
....I sanningens namn haltar jämförelserna mellan regerings- och partiledarskandalerna, inte minst med tanke på skillnaderna i antal år vid makten"

Bratt pekar också på moderaterna i regeringen som ett särfall:

"Något unikt och ovanligt olämpligt. Inte bara för att det är tveksamt om så många, med så dåligt omdöme, tillsammans förmår leda ett land och en regering. Men också för att det undergräver väljarnas förtroende för hela det politiska systemet..."

Under årens lopp har skandaler som drabbat arbetarrörelsen, med exempelvis LO-ordförande som suttit i styrelser och tillsammans med näringslivets direktörer beviljat ohemula pensionsavtal, också drabbat socialdemokratin. Moderaterna har aldrig behövt drabbas av något liknande påpekar Bratt:

Skulle näringslivets alla skandaler spilla över på moderaterna på samma sätt som fackföreningsrörelsens stundtals drabbat SAP skulle vi aldrig haft en moderatledd regeringen. Men moderaterna mörkar sina bidragsgivare samtidigt de ständigt skyllt SAP för att sko sig på LO"

"Det är obegripligt att ingen säger det men regeringen Reinfeldt var helt enkelt inte mogen uppgiften att bilda regering"

Efter snart fyra år med alliansregeringen vidhåller jag min åsikt om att Reinfeldts ministär går till historien som den minst kompetenta regeringen någonsin!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: