måndag, juli 12, 2010

Ett strandhugg

Som rubriken antyder och bilden illustrerar så är det annat än att sitta framför datorskärmen som man proriterat den senaste tiden.

Sedan är det ju även så att livet är saker som händer. Saker som ibland går att passa in i ens schemalagda verklighet, ibland inte. ibland får man ändra lite i sitt schema, andra gånger blir det paus och allt står mer eller mindre still i väntan på att sakerna som händer skall sluta hända.

Mitt långa inlägg om Almedalsveckan blev inte färdigt och nu känns det som att det runnit för mycket vatten under broarna sedan dess, så det är numera förpassat till glömskans arkiv.

Men lite pliktskyldigt så har jag nu i alla fall gjort ett litet strandhugg på den lilla kobbe i det stora blogghavet som denna blogg utgör.

Om det nu inte händer för mycket saker som inte står i schemat så skall det väl inte dröja lika länge till nästa inlägg.

17 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är ju samma cirkus varje år, så du kunde väl spara Almedalsinlägget till nästa år och publicera då i stället? Ingen skulle väl märka någon större skillnad.

Knapsu sa...

Ja,kanske det. Reinfeldt lät ju i alla fall som att moderaterna är i opposition, och nästa år så är de väl förhoppningsvis det.

Anonym sa...

Jo, nog lär det bli opposition för högern. ()ittorin-historien har ju inte ju saken bättre.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Jo, nog lär det bli opposition för högern. ()ittorin-historien har ju inte ju saken bättre.

/Meikäläinen

M sa...

De enda som som drabbats negativt av Littorinaffären, som inte ens är någon affär, är ju Aftonbladet?

Knapsu sa...

"Littorinaffären, som inte ens är någon affär"

Ho-ho-ho!! Kom med i matchen nu Björnfot! Man ska bo på en annan planet för att inte uppfatta detta som en "affär"

Detta skadar ju, förutom Littorin, regeringen och Reinfeldt, vars omdöme och sätt att hantera saken nu kritiseras från alla håll. Även från den regeringstrogna pressen.

Du verkar vara av samma kaliber som Reinfeldt eftersom du tydligen anser att detta inte ens drabbar Littorin negativt?

Anonym sa...

Meikäläinen tillhör en skara av medborgare som återkommande svarar på olika frågor från Sifo och Demoskop. De verkar tycka att jag är en representativ person i ett säkerligen statistiskt väl säkerställt urval.

Ikväll svarade jag på Demoskops frågor om en affär som de kallar Littorinaffären. De ställde inga frågor om Aftonbladet, som tilläggsinformation till Björnfot.

Frågorna handlade uteslutande om förtroendet för moderaterna/regeringen och statsministern. Samt vilket parti Meikäläinen skulle rösta på om det var val idag. Notera: Inga frågor om Littorin. Det hela handlar numera helt klart om förtroende för regeringen och dess regeringsduglighet.

Littorinaffären har inte ändrat på, utan snarare bekräftat Meikäläinens erkänt goda smak vad gäller partisympatier. Med ett leende på läpparna väntar nu Meikäläinen på ökande opinionssiffror för de rödgröna.

M sa...

Tror ni någon med ens ett uns vett i skallen väljer att inte rösta på alliansen på grund av att Littorin legat med nån tjej som försörjt sig genom att sälja sex på nätet för flera år sen? Och vad i hela fridens namn har det med Reinfeldt att göra?

Anonym sa...

En grupp av människor som kan tänkas att välja de rödgröna istället är de som inte uppskattar att ministrar köper sex. Speciellt inte om ministern i fråga drivit frågan om kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser (pekar på falskhet vilket inte alls uppskattas av vanligt folk). Och definitivt inte när vederbörande drar snyfthistorier med barnen som sköld (pekar på feghet av lägsta sorten vilket definitivt inte uppskattas).

Och när sedan statsministern inte klarar av att distansera sig från svineriet så faller en svart skugga över regeringen som helhet.

Förtroendekris för regeringen är orden för dagen.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Littorin är borta men stats­minister Reinfeldt är kvar. Han visste redan i tisdags att den egentliga anledningen till att Littorin ville avgå var Afton­bladets uppgifter om det påstådda sexbrottet. I fyra dagar har han låtsats som inget och medverkat till att sprida lögnen om att vårdnadstvisten var avgångsorsaken.

Går det att lita på statsministern efter detta? Har han rent av vetat en längre tid? Har han skyddat en brottsling?

Knapsu sa...

Björnfot: Som jag sa, kom med i matchen. Vad Reinfeldt har med saken att göra? Ja förutom kommentarerna här så kan du ju läsa vad DN, SvD, Expressen mfl media skriver om saken.

M sa...

Han har naturligtvis inte skyddat en brottsling, eftersom 1) Ingen har bevisat att Littorin köpt sex 2) Ingen har polisanmält Littorin för sexköp 3) Littorin har ej blivit dömd för sexköp 4) "Brottet" är preskriberat för flera ÅR sedan.

M sa...

Knapsu, jag hittade inget alls vid en första anblick på någon av tidningarna, men om du väntar lite så ska jag testa bläddra längre ner på sidorna. Kanske finns det bland grilltipsen och det senaste kändisskvallret?

Knapsu sa...

"Man kan leda åsnan till vattnet men man kan inte tvinga den att dricka"

/Arabiskt ordspråk

M sa...

Alltså jag vill inte påstå att Aftonbladets story är tunn... men om det nu vore så att anklagelserna faktiskt är grundlösa, kan man inte förstå både Littorins och Reinfeldts agerande då? Varför skulle någon av dom vara skyldiga att säga att avgången sker på grund av anklagelser om sexköp, trots att något köp av sex inte ens ägt rum? Vi ser ju nu vilken effekt såna antydningar får när det trissas upp av diverse skvallerblaskor med en uppenbar politisk agenda.

Knapsu sa...

Eftersom ingen annan kommentar anlänt sedan min senaste så antar jag att du adresserar till mig nu.

Så: Du skäller under fel träd, Björnfot!
Jag, och heller ingen annan som kommenterat detta inlägg har överhuvudtaget påstått att Littorin har gjort sig skyldig till sexköp.
Jag opponerade mig endast mot din (ganska horribla, om jag får säga det) kommentar om att detta inte skulle vara någon affär, och att de enda som skulle skadas var Aftonbladet.

När det gäller Littorin och hans eventuella brott så får du nog hitta något annat träd att skälla under.

När det gäller "diverse skvallerblaskor med en uppenbar politisk agenda" så hänvisar jag till min förra kommentar om att leda någon till vattnet.

Kråksimuleraren sa...

Att som Littorin och hans advokat nu komma och säga att han aldrig köpt sex funkar ju inte längre, om han inte avgått hade han kunnat neka i sten, men inte ens Reinfeldt trodde på de nekandena! Meeeeen, det kanske bara var ett av regeringens sätt att visa stöd för enmansföretagen?