lördag, juli 17, 2010

Tro och fantasier styr Europa

"38 procent av EU-medborgarna håller med om påståendet att ”vi förlitar oss för mycket på forskning och inte tillräckligt mycket på tro" skriver EU-minister Birgitta Ohlsson på Aftonbladet och menar att det är beklämmande att se hur vidskepligheten sprider sig i Europa.
Och visst är det beklämmande att vidskeplighet och tro har så stor inverkan på folk men det är också ganska beklämmande att se hur dessa EU-kramare är i total avsaknad av självinsikt.

"Vi står nu inför en växande ekonomisk utmaning som hänger ihop såväl med finanskrisen som med globaliseringen. Det europeiska välståndet kan inte vila på någon annan grund än en kunskapsdriven, konkurrenskraftig ekonomi" skriver Ohlsson.
Precis som om Europrojektet vilar på något annat än blind tro på den idiotiska villfarelsen om att samtliga länder i Europa kan bedriva en gemensam ekonomisk politk oavsett sina förutsättningar. Ser man inte vad som hänt och händer i euroområdet idag?

Hela projektet med EMU är ju inget annat än kapitalets vidskeplighet och tro och har ingen förankring i vetenskap och forskning.

Nej, Birgitta Ohlsson, det är som du säger: Hokus-pokus kan inte styra Europa!

Ändå är det ju precis det som ni EU-politiker förlitar er på!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: