onsdag, oktober 27, 2010

Dags för staten att utöva sitt våldsmonopol på Ekfors Kraft

"Elpatronen" Mikael Styrman fortsätter kriget mot myndigheterna, och de stackars satar som råkar vara bosatta i den del av Tornedalen där Ekfors Kraft innehar koncession för elnätet, är de som får leva i otrygghet och riskerar att hamna i kläm ordentligt.

Efter att tvångsförvaltningen av Ekfors Kraft trätt i kraft odugligförklarade Styrman på sin blogg tvångsförvaltaren Johan Gullesjö och menade även att: "kanske är det ett uppdrag som man inte bör åta sig utan att ha både gravplats utsedd och testamente skrivet". Uppmärksamheten som detta uttalande ledde till i media berodde enligt Styrman på korrumperad press och en "maktslickande" journalist.

När sedan tvångsförvaltaren meddelade att det är till dem som kunderna ska betala den elräkning som kommit från Ekfors Kraft dröjde det inte länge innan Ekfors Energi AB (observera bolagsnamnet) skickade ut ett informationsbrev till kunderna med formuleringen: "Kunder som inte betalat sin räkning till Ekfors kommer därför att kopplas bort från nätet."

Detta skapade naturligtvis stor oro hos kunderna, som nu riskerade att bli utan ström även i det fall de betalat räkningen (till tvångsförvaltaren) eller riskerar att få betala samma räkning två gånger (ifall de betalat till Ekfors). Så pass stor oro att vissa valt att betala till både Ekfors och tvångsförvaltaren.
Tvångsförvaltarens besked om att " -Mikael Styrman har ingen rätt att stänga av strömmen. Och skulle han göra det så kommer jag att göra en polisanmälan för brott, sedan kommer jag att slå på strömmen igen" räcker nog inte för att lugna de som oroar sig för sin elförsörjning så länge som Styrman faktiskt sitter på strömbrytaren.

Oron minskade inte direkt när Övertorneås kommunalråd igår plötsligt gjorde en kovändning i betalningsfrågan. Det tidigare beskedet "-Vi kommer att betala till tvångsförvaltaren. Vi har gjort den bedömningen av lagen att det är rätt" ändrades igår till: "Vi har beslutat att betala fakturan till Ekfors. En faktura ska betalas senast i morgon"

Det avgående kommunalrådet, som tidigare skrivit på ett in-blancokontrakt om vägbelysning med Ekfors Kraft, väljer nu tydligen rättshaveristen och skattebrottslingen Styrmans sida i hans konflikt mot svenska staten i form av dess myndigheter Skattemyndigheten och Energimarknadsinspektionen.

Häpnadsväckande agerande!
Men vad är väl annat att vänta av en som varit Maud Olofssons närmaste medarbetare?

Maud Olofsson ja. Redan 2006 hade näringsministern chansen att göra slut på denna "el-såpa". Efter att först skyllt på den förra socialdemokratiska regeringen (som vanligt) när saken togs upp i riksdagen så meddelade Olofsson sedan efter en träff med Mikael Styrman, att hon såg en lösning på frågan. Idag fyra år senare gäckar herr elpatronen fortfarande myndigheterna

Nu är det hög tid att staten sätter ner foten, och det ordentligt, och tar itu med denna fråga omedelbart. Folk i Tornedalen ska inte behöva ligga sömnlösa av oro på grund av någon Narcissus Maximus Paranoia.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haparandabladet skriver att nu har Styrman stängt av strömmen för en person. Men tvångsförvaltaren ska öppna igen.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Styrman hotar direkt sina egna kunder. Det är vidrigt. Mikael Styrman har gått över gränsen då han blandade in sina kunder i SIN konflikt.

Stäng ner Ekfors och släng in Mikael Styrman i fängelse på livstid, han kan enbart hota med att stänga av då han har tidigare i avskedat i princip all sin personal frånsett vissa "rövslickare".

Tornedalingarna är livrädda och vi alla vet att den mannen skyr inga medel alls. Han drar sig inte ens från att stänga av strömmen för småbarnsskola (Karungi).

Inte underligt att de flesta betalar till Mikael Styrman. Han för ett terrorvälde över Tornedalen.

Tornedalingarna fruktar Mikael Styrmans "hämnd" mot de som han ser som "förrädare".

Fast det är ju klart, har hört att hans farfar Gustav också var en skrupelfri människa som inte drog sig för skumraskaffärer.

Men så är det med magnater, ack för många har kommit till sina positioner antingen genom arv eller korrumption.

Jag har tappat ALL respekt för den rättshaveristen och hoppas honom allt ont.

Anonym sa...

Tvångsförvaltaren kommer meddela rättshaveristen vilka som betalat räkningen, så Mikael Styrman kommer att få sin "förrädarlista" serverad direkt av tvångsförvaltaren.

Sedan är det bara för rättshaveristen att börja leka diktator.

I min värld är han sannerligen en patetisk människa.

Man ska ALDRIG slå på sina egna BETALANDE kunder.

Som sagt, en patetisk människa.

Knapsu sa...

" Mikael Styrman kommer att få sin "förrädarlista" serverad direkt av tvångsförvaltaren.
Sedan är det bara för rättshaveristen att börja leka diktator."

Hmmm...intressant scenario. Som sagt så blir det ju vanligt folk som kan råka illa ut när myndigheterna inte klarar av en obstruerande rättshaverist till företagare.

Anonym sa...

Intressant att Linda Ylivainio verkar vara kompis med Styrman då hon ska betala kommunens elräkning till Ekfors. Familjekoppling via viss organisation? Vet centern centralt om detta?

/Meikäläinen