torsdag, oktober 14, 2010

State of the nation

Läget i nationen Sverige är som följer:

Vi har en regering som låtsas tro att skattesänkningar är lösningen på alla problem.
Vi har en riksdag där majoriteten verkar tro att skattesänkningar är lösningen på alla problem.
Vi har ett nationalistiskt parti som tror att alla problem beror på invandringen.
Slutligen så har vi en opposition som är helt vilse.

Voj-voj!

På tal om politiker så var jag ute på nätet och tittade runt lite om isbrytaren Oden (Lite kuriosa: Oden var den sista båten som byggdes på Arendalsvarvet, beställdes som ett örlogsfartyg och är därför utrustad med 4 st kanonbrunnar) när jag ramlade över ett gammalt nyhetsklipp där Maud Olofsson på ett tydligt sätt visar hur det går till när politikerna ägnar sig åt sin paradgren nummer 1: Att svara på en annan fråga än den som ställs.

På frågan om hur hon ser på att Oden hyrts ut till oljebolaget Exxon Mobil för den kontroversiella oljeprospekteringen i Arktis blir svaret: "-Jag kan inte kommentera, jag har inte följt ärendet men jag tycker överhuvudtaget alla måste bidra till att minska koldioxidutsläppen"

Que? Minska koldioxidutsläppen?

Länk till inslaget

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om hon tänker att det är fartygets avgaser som är det farliga och att båten därför bör köras försiktigt så finns en förklaring till att hon svarar "Goddag Yxskaft" ;-)

Kan det vara så illa?

/Meikäläinen

Fredrik sa...

Det är fan världsklass på det svaret. Jag blir inte ens arg nåmer... Illa.

Anonym sa...

Maud Olofsson har lagt sig platt för kapitalismen. Hon är så långt ifrån socialliberalism hon kan komma och är hatad till och med i sin hemkommun Robertsfors.

Tycker det är äckligt att se företrädarna för alla moderaternas underpartier häcklande stå och le samtidigt som de alla går kraftigt tillbaka TROTS moderaters taktikröstande på dem.

Tydligen är det amerikanska ordspråket "money is the king" mycket sant i det fallet. Man kan slänga alla sina principer överbord för att själva få sitta vid köttgrytorna.

Det ser vi alla av att moderaternas regering nu har blivit tidernas största (och dyraste) för underpartierna vill inte förlora ministrar och moderaterna vägrar släppa makt.

Sjukt. Ska man skratta eller gråta. Vi får väl trösta oss med alla nya skattesänkningar (som ska betala sig själva?).

Knapsu sa...

Anonym: Jag tror allvarligt att Maud är en av de mest hatade politiker Sverige haft på år och dag.