onsdag, oktober 13, 2010

Tillbaka

Efter en paus påkallad av någon sorts utbrändhet parad med besvikelse, över det faktum att en stor del av landets befolkning uppenbarligen skiter i det mesta bara lönebeskedets nettoutbetalning visar någon hundralapp mer, så skall det till lite moderat empatilöshet för att kicka igång en igen.

Detta i form av Tyresö-moderaten Maria Hagbom som svarar på kommentarer på sitt blogginlägg där hon hyllar Christina Husmark Pehrsson och Gunnar Axén för sjukförsäkringsreformen:

"Men sitta och leta upp bloggar som skriver om sjukförsäkringen och kommentera under alla dygnets timmar på olika sätt och väldigt välartikulerat – det har ni en väldigt god förmåga att göra. Med den energin och förmågan kan jag ju också se att ni verkar ha en väldigt god arbetsförmåga också"

Skall vi gissa att efter en mandatperiod till med en moderatledd regering så kommer Sverige att ha världens mest arbetsföra befolkning och regeringen har fått ner antalet långtidssjukskrivna till noll?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Högern är högern och kommer alltid att vara högern. Arbetarparti, så fan heller!

/Meikäläinen

Maria Hagbom sa...

Faktiskt står jag för min kommentar också! Då det var faktiskt på detta sätt från de människor som kommenterade mig. Sen finns det andra människor som kanske skulle behöva vara sjukskrivna på heltid men som inte har den högljudda rösten som vissa andra har och råkar mer i kläm än dom som kommenterade på min blogg.
Maria Hagbom

Anonym sa...

Som tur är, är det inte moderata politiker som gör de riktiga arbetsförmågebedömningarna utifrån diverse inlägg på bloggar.

Men det kan vara dit vi är på väg. För att de svaga ska kväsas och inte få göra sin röst hörd är precis den politik högern alltid stått för och som vi ånyo här har sett prov på.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Maria står alltså för att hon kan bedöma folks arbetsförmåga på grundval av att de orkar skriva kommentarer på bloggar.

Intressant.

Fredrik sa...

Det är lite som att säga att om man orkar läsa en tidning eller en bok, jag då orkar man att jobba...

Jag tycker i vanlig ordning att borgarna inte tänker långt nog: de som INTE klarar av att skriva har vi inte hört nåt av. Dessutom är det så satans obegåvat att dra alla sjukskrivna över en kamm: som om alla led av skador som leder till oförmåga att sitta still och trycka på knappar på en dator. För min del tror jag att de deprimerade faktiskt BEHÖVER skriva av sig. Men det, fru moderat, är en verklighet du inte kan ta till dig. psykologiska åkommor botas ju bäst med att ignorera problematiken. Grattis.

Att hon står för det är bara så jävla obegåvat att jag spyr.

Anonym sa...

NSDAP var också ett "arbetarparti", för att ta röster av de tyska socialdemokraterna i Weimarrepubliken. Mycket dålig historisk kunskap av moderaterna att efterapa världshistoriens mest illa sedda parti, nämligen NSDAP. Detta högerextrema parti som förstörde det tyska riket i grunden med sitt krig.

Detta häcklande av olika utsatta människor av varierande grad och sjukdom (allt från arbetslöshet till sjukdom, psykisk såväl som medicinsk), detta fruktansvärda häcklande och misstänkliggörande är klassisk "vi-dom-politik", att dessutom moderaternas egen führer Fredrik Reinfeldt påstod att Sverigedemokraterna står för vi-dom-mentalitet. Undrar om han ens fattar att moderaternas politik har spelat högt på vi-dom-mentaliteten och detta är resultatet, ett öppet främlingsfientligt parti i riksdagen som inte går under bord med att de stödjer moderaterna.

Knapsu sa...

Anonym: Precis, det var ju just med att peka ut de sjukskrivna och arbetslösa som lata, fuskande parasiter med ena handen och samtidigt med andra handen belöna oss andra med jobbavdraget, som Reinfeldt vann valet på.