onsdag, juni 30, 2010

Därför avregleras bilprovningen

Imorgon avregleras bilprovningen i Sverige och DN:s motorreporter Jacques Wallner frågar sig: "Avreglering för vem då?"

"Avregleringen av fordonsbesiktningsmarknaden i Sverige är obegriplig ur många perspektiv. Den drivs igenom av ideologiska skäl. Vi ska inte ha monopol. Sedan spelar det ingen roll om det blir sämre...
...Det kommer (i glesbygd) fortfarande att finnas en enda besiktningsstation. Fast nu med högre priser.Alltså bättre service i tätort, sämre i glesbygd och dyrare för alla.

De anställda har, med andra avregleringar i minnet, säkert tuffare tider att vänta. Inom Bilprovningen har de redan anlänt.
Vem är det här bra för? Självklart för nya aktörer som får hugga in på miljardmarknaden för besiktningar.

Men för kunder, anställda eller Sverige? Knappast"

Polletten ramlar visserligen ner för motorreportern men ändå så fastnar den på något sätt halvvägs nere. Wallner konstaterar i början helt riktigt att avregleringen görs av ideologiska skäl men begår sedan felet att påpeka att det är obegripligt eftersom det bara blir sämre, precis som om det vore ett misstag av den sittande regeringen.
Låt oss göra en sak klar. Regeringens avvecklingar av offentliga monopol är inga misstag. De agerar inte i landets och folkets intresse utan är sin ideologi trogen och därför skall folkets egendom reas ut till kapitalet som sedan kan plundra folket.

Offentliga monopol inrättades en gång i tiden för att alla skulle få tillgång till telefon, vägar, vatten, läkarvård, medicin osv till ett överkomligt pris. Lika för alla.
Högern har i alla tider kämpat emot statligt ägande och nu efter 25 år med nyliberal marknadsfundamentalism som den enda sanningen och en moderatledd regering så låtsas de inte ens om att det privata skall utföra det, som det offentliga gjorde förut, effektivare eller till ett lägre pris.
Se bara på apoteksreformen där man gick ut och meddelade att medicinpriserna för konsumenten måste höjas för att privata aktörer skulle lockas av de högre vinsterna.

Många lever i villfarelsen att regeringen Reinfeldt skall tjäna folket, det är fel. Regeringen Reinfeldt känner bara en herre och den heter marknaden.
Den sittande regeringen leds av nyliberaler och deras agenda går ut på att plundra och rea ut våra gemensamma tillgångar så att kapitalet kan suga ut ytterligare vinstkronor ur våra allt mera sinande penningpungar. Detta istället för att vi betalar billigt och till oss själva.

Det var detta vi röstade för i september 2006.

Vad ska vi rösta för i september 2010?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

tisdag, juni 29, 2010

Vart än jag såg, ingen såg jag såg*

Lite tidig till jobbet idag så det blev tid till en högersväng istället för en vänsterdito och några bilder från sågverksområdet intill fabriken (sågen är nedlagd sedan långt tillbaka).

Hälsolaget som skötte vår företagshälsovård upphörde för en tid sedan. Nu är tydligen också själva byggnaden som inhyste mottagningen på väg bort.


Tittut! Bakom knuten på valsförrådet kikar en ren fram.

Man kan ju inte påstå att renarna är direkt vackra i pälsen den här tiden på året.

-Hörrudu, passa dig. Jag hörde nog vad du sa!


Nere vid kajen lossades Storoe medan Allegretto väntade på sin tur.

Efter det glädjande beskedet att Strukturfondspartnerskapet beviljat EU-medel till muddringsprojektet så kommer vi i framtiden att få se lite större båtar vid kajerna.

Självklart har även undertecknad försökt dra sitt strå till stacken och bedrivit lite lobbyarbete i ärendet.

Sen var det dags att stämpla in.

(*Ber om ursäkt för rubriken men jag kunde bara inte låta bli)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Don't fear the cowbell (troligen den sämsta rubriken jag någonsin kommit på)

Erfarenheten vet att berätta att så länge hastighetsmätaren bara visar tvåsiffrigt så slipper man gnida bort större mängder med insekter från bilen.

Men vad hjälper väl det när man inte bryr sig om tidigare erfarenheter?

Bugs on, bugs off.

I övrigt vet vi inte mycket att berätta. Eller, jo det gör vi men det ligger så att säga i pipelinen och den pluggen släpper väl förhoppningsvis när det blir mer tid över för att sitta och hamra på tangentbordet. Just nu blir det lite grann att slänga ihop något snabbt bara för att kunna servera något.
Sedan är ju sommarmånaderna juni -augusti de facto lågsäsong både när det gäller bloggande och bloggläsande, så man är nog ursäktad.

Ett utdrag ur soundtracket som gäller under denna veckans asfaltsnötande på E4:an.








Hmmm.... mycket koskällor blev det.

Blue Öyster Cult och "More cowbell" kan man läsa om på wikipedia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag, juni 28, 2010

Silly season: Asplövens värvning ger speakern huvudvärk

Årets supporterspelare i Asplöven blir Eric Przepiorka. Den amerikanske forwarden spelade förra säsongen i den danska högsta serien men är välkänd i hockeysverige från sin tid som poängmaskin i division 1 laget Olofström säsongen 08/09.
Låter som en fullvärdig ersättare efter flydde Jarkko Oikarinen.

Przepiorka! Återstår att höra hur Tommy Innala får till uttalet på det namnet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Som råttor i fällan

Ola Wong i SvD om kriget i Afghanistan:

"Spelar det då någon roll att de (talibanerna) snarare är perversa muppar än ondskefulla genier? Ja, pr-mässigt kan det minska skäggmonstrens glamour i Europa. Men åsnebetäckarens föräldrageneration sparkade ut Sovjet – och husdjuren lär inte ha gått säkrare på den tiden. De riktiga idioterna är väl vi, som lät oss dras in i ett krig i ett land som redan besegrat britterna och ryssarna. I den läsvärda boken Al Qaeda and the road to 911 skriver Lawrence Wright hur Usama bin Ladins plan med 11 september-attacken var att locka USA och dess allierade till Afghanistan. För att blöda ut dem. Och de kom. Som råttor till fällan"

Sverige bör avsluta sitt väpnade engagemang i Afghanistan snarast.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag, juni 21, 2010

Åh, herregud!

"Som en del av valrörelsens slutspurt kommer Maud Olofsson att ge sig ut på en allsångsturné med Linda Bentzing som allsångsledare. Det blir uppträdanden med sång, musik och politik"



Ytterligare kommentarer överflödiga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

E10 reviewed

Någonstans i trakten av Mäntyvaara pep det till i mobiltelefonen. Ett SMS:

Hej. Din beställda vara till hunden/katten är tyvärr restnoterad och kommer inte att komma. Mvh Apoteket Kronans Droghandel.

Det skulle ju bli så mycket bättre efter apoteksreformen och utförsäljningen av apotek, och så fick vi ju läsa nyligen att Göran Hägglund menade att vi har ätit för lite mediciner förut. Men det kanske inte gällde våra hundar och katter?

Men det blev ju mera valfrihet! Vi är fri att välja om ett statligt ägt apotek eller ett privatägt apotek skall meddela oss att de inte har råd att lagerhålla sånt som inte säljs nog ofta.

På tal om apotek så är ju steget till att tala om smärta inte särskilt långt. En 10A smältsäkring väger inte många gram men när gravitationen får dra den till jorden från två meters höjd så utvecklar den en tillräcklig hög levande kraft för att orsaka rejäl smärta på den icke skoförsedda tå som stoppar fallet.

Hip-Hooray Blåtå! Jag som tyckte att jag hade nog ont i foten redan innan.

Och på tal om husdjur, borti Tvärån hålls de ju med han älgen som husdjur:


Och på tal om det så sägs det att man aldrig ska inleda en mening med "och".
Vad säger de lärde, får man det?

Sedan så utser jag även denna sommar Shell i Töre som vinnare i tävlingen om den skitigaste dieselpumpen.

Jaja, det blir en del bloggämnen när man är ute och flänger runt till sina fastigheter runt om i länet.
;-)

Imorgon blir det röjsågen som skall luftas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

söndag, juni 20, 2010

Mera socialism är räddningen för kapitalet

Var det Marx som förutspådde att kapitalismen skulle bli så girig att den skulle svälta sig själv till döds? Detta skulle ske genom att dela ut lägre och lägre löner åt arbetarna vilket sedan skulle leda till att köpkraften till slut inte orkade hålla igång det kapitalistiska systemet.

Vilken tur för kapitalet att socialismen har sett till att detta inte ännu har hänt!

Socialismen är alltså kapitalismens räddare.





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

SvD, alliansregeringens Pravda

"Alliansen åter i topp i mätning.
Ännu en opinionsmätning visar på en skarp kantring till den borgerliga alliansens fördel"
ropar det borgerliga propagandaorganet SvD ut efter den senaste opinionsmätningen från Skop. Tidningen där ledarskribenterna agerar som Statsminister Reinfeldts egna megafoner undviker nogsamt att redogöra för slutsatsen att om denna mätning skulle vara valresultatet så skulle de rödgröna ha egen majoritet i riksdagen eftersom KD och C inte kommer över riksdagsspärren 4%.

En mätning som visar att två borgerliga partier riskerar att åka ur riksdagen och att den sittande regeringsalliansen tappar makten rubriceras alltså som "Alliansen åter i topp" och "en skarp kantring till den borgerliga alliansens fördel"

Nyheten här är ju att KD och C åker ur och att det blir ett maktskifte. Men se det passar sig inte för SvD. De är nämligen inte någon nyhetsförmedlare utan endast ett propagandaverktyg för borgerligheten. Att en ledarsida driver en åsikt är helt naturligt och väntat, men att som SvD på nyhetsplats bedriva regeringspropaganda påminner mest om några gamla kommunistdiktaturer och dess statligt styrda tidningar.

Sedan vore det ju prima om dessa siffror skulle stå sig till valet. Då tänker jag speciellt på att Centern och KD skulle ramla ur.

Jag har en flaska bubbel på kylning ifall det går som jag önskar.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

fredag, juni 18, 2010

Silly season: trollgubben går till Kiruna

Scheisse! Asplövens Mr. Magic, Jarkko Oikarinen lämnar klubben, han har skrivit på för konkurrenten Kiruna.
Bara att bryta ihop och gratulera riporna till att ha lagt vantarna på en av seriens absolut bästa spelare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, juni 17, 2010

Runstenen

När jag stannade till idag för att plåta runstenen vid Vånafjärden så upptäckte jag att den ju var utbytt. Det är ju inte samma sten som stod här förut.
En inte så vågad gissning är att stenen bytts ut under 2008.

Undrar vad som hände den gamla? Vem är runristaren? Vad står det på stenen? Finns här någon teckentydare bland läsarna? Eller någon som vet mer om den här stenen?

Uppdatering: Tack till anonym som leder oss till Ture Strömbäck. Historien om runstenen finns att läsa här.
Sedan så spelar mitt minne ett litet spratt. Stenen har inte bytts ut, den andra stenen, en bauta-sten, står nämligen alldeles i närheten.

Baksidan.

Andras runor:

"Jobbpolitik är bra, för vi måste jobba mer för att producera mer så vi kan jobba mer för att konsumera mer så vi kan producera mer så vi kan konsumera mer för att få tillväxt så vi kan få mer jobb och ökad produktion av hornbågade glassögon och rostade komiker. Den som tillbringar ett liv i frihet lever i utanförskap, den som är nöjd med det han har är är sjuk, den som icke tillbringar helgen på Ullared är en samhällsfara. I Monas, Fredriks och den heliga tillväxtens namn. Denna sten restes av dess undersåtar Eriksson, Ohly, Hägg- och Björklund samt Maud. Tillägg: Ävenså Wetterstrand var behjälplig."

Så står det tydligen på den socialmoderata runstenen enligt Birger Schlaug

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Centerlogik

"Skjut vargar så blir det fler vargar. Låt Vattenfall bygga nya kolkraftverk så får vi mindre kolkraft. Tillåt tio nya kärnkraftverk så blir vi av med kärnkraften. Sänk skatten på konstgödsel så kommer det att gödslas mindre. Bygg Sveriges dyraste motorväg i Stockholm så gynnar det landsbygden. Gör det dyrare att åka tåg så åker fler tåg. Slakta anslagen till att skydda skogen så räddar vi den biologiska mångfalden. Skrota strandskyddet så slutar man exploatera stränderna. Och det senaste: Tillåt kommersiell valjakt så räddar vi valarna"

Maria Wetterstrands klockrena sammanställning av Centerpartiets miljöpolitik i onsdagens partiledardebatt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag, juni 12, 2010

Förstagångsväljarna: "Fuck Centern 4ever!"

Det klagas över ungdomens förfall men nog ser det ut som att den yngre generationen väljare är smarta och genomskådar den kalla nyliberalismen i Centern.

Så här ser nämligen listan ut i procent över vilka partier förstagångsväljarna uppger att de kommer att rösta på i SCB:s väljarbarometer:

Socialdemokraterna 29,4
Moderaterna 24,2
Miljöpartiet 18,4
Vänstern 9,2
Folkpartiet 7,2
Kristdemokraterna 1,7
Centern 1,0

CUF:s kampanjande för att ungdomar ska sälja sig billigare verkar ha gett resultat. Centerns så kallade miljöpolitik med motorvägsbyggande, vargjakt, övergödning av Östersjön tack vare slopad skatt på konstgödsel och nu senast mera valjakt, har nog också fått många att se bakom dimridåerna av lögnerna om Centern som ett "grönt" parti.

Ser att partiledaren själv nu påstår sig som tonåring ha legat och oroat sig för ozonlagret. Sex år INNAN forskarna slog larm om att det var i fara!

Snart överglänser nog Maud Olofsson självaste Kim Jong Il i självgodhet!

Glädjande också att förstagångsväljarna inte heller vill se Kristdemokraterna i riksdagen.

Lite musik på det. Det är inte bara elände med reklamavbrotten i TV. Häromdagen gjordes det reklam för Royal Republic och det var ju inte dumt alls:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag, juni 09, 2010

En sväng i arkipelagen

En liten prov- och inkörningstur med båten ut i skärgården blev det idag.

"Haparanda from the seaside" Lummigt och grönt hellre än asfalt, stenbeläggning och höghus.

Cape East och världens största bastu "Midnight Ice" som den ter sig från älven.

Det är inte alltid helt lätt att hitta enslinjen. Speciellt på den finska sidan är det ofta svårt att urskilja de gulröda märkena från bebyggelsen.
Men det gick ju bra att ta sig nerför "örat" ändå.

Ute vid Hanhinkari så kan man inte låta bli att tycka att vissa borde fråntas hammaren.


Vid Härkä pysslar fiskarna med sina fällor.

Längre österut, i hamnen i Röyttä, lossar ett gäng med båtar järnskrot till Outukumpu. Hjördis och Suoyarvi heter två av dem.

Jobba nattskift och stiga upp för tidigt, då funkar hjärnan inte riktigt. Jag har ju åkt iväg ut i skärgården utan kaffe i varken termos eller mage.

Full fart hemåt innan kaffedarren sätter in.


Följ med Staffan till Haparanda-skärgårds nationalpark Sandskär:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

tisdag, juni 08, 2010

Carl Bildt ansvarig för krigsbrott i Sudan?

Sveriges Radio: "Enligt en grupp frivilligorganisationer har Lundin Petroleum varit delaktiga i krigsbrott under sin tidigare oljeutvinning i södra Sudan"

"– Regeringsstyrkor bombade oss från luften, sedan gick milisgrupper in och dödade befolkningen och satte eld på byarna. Det hände i alla områden där oljebolagen startade verksamhet, även där Lundin Oil ville utvinna olja, berättar Ramadan Chan, som är pastor i det område i södra Sudan där krigsbrotten ska ha begåtts"



"Nu förhåller det ju sig på det sättet i näringslivet att en styrelse inte består av drivved, det är klart att jag var engagerad i bolagets verksamhet i Sudan"

Carl Bildt svarar i ett KU-förhör 2007 på frågan om hur pass aktiv han var som styreleseledamot i Lundin Oil.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

söndag, juni 06, 2010

Ett bildsvep från lördagen

Socialdemokraterna hade charmoffensiv i lördags med en familjedag nere vid strandplan.

Fredrik Lundh lämnar över mikrofonen till Gunnel Simu, blivande kommunalråd i Haparanda (Jodå, socialdemokraterna får majoritet även i år. Dock inte med liknande jordskredssiffror som i förra valet).

Det flaggades för arbete.

Den här kepsen är väl en kvarleva från förförra valet?

EDIT: På tal om kvarlevor, gammalt och nytt, Promenader och utflykter har ett förslag åt Socialdemokraterna: "Jag tycker att vid det här valet skulle sossarna kunna göra nåt liknande (som moderaterna gjort, min anmärkning) och byta namn på sitt parti till Gamla Socialdemokraterna. Det vill säga att partiet istället för förnyelse satsar på att gå bakåt i tiden. Ett slags systemåterställning som finns på datorer, där man kan bestämma vilket år man skall återvända till och radera allt nytt som kommit till efter det. Jag skulle föreslå att sossarna gick tillbaka till 1985, året innan Palme dog. Efter det kan det mesta raderas"

Det fiskades röster....förlåt, godispåsar i fiskdammen.

Som av en händelse så passerade sedan också en orkesterbuss framför kameralinsen.


Senare på eftermiddagen var det karavan med fina bilar till torget. Dags för studentbal och då gäller det tydligen att anlända ståndsmässigt.

En del hade kostat på sig att hyra en limousine för kvällen.


En studentbal är ingen billig historia. Undrar om studiebidraget räcker för att betala en sådan vacker klänning?

Rättning vänster! Uppställning framför Stadshotellet.

Fotograferna voro legio.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag, juni 04, 2010

Israels vänner är den sämsta sortens vänner de kan ha

Att vara en vän innebär att man ställer upp och hjälper och stödjer i både vått och torrt när ens vän behöver en.
Att vara en vän innebär ändå inte att man i alla lägen och alltid måste heja på och hålla med sin vän. Tvärtom så måste man som en riktig vän ibland ta sin vän i kragen, hejda honom och tala honom tillrätta.
Det är svårt att tala om för en vän när han har gått för långt. Men det är vännens skyldighet att säga till när han kliver över en gräns som inte får passeras.
Gör han inte det är han inget annat än en ryggkliare.

Tack vare sådana vänner som bland andra herrarna Svansbo, Erixon, Wykman och Sundin ökar nu hatet ytterligare mot Israel och judarna runt om i världen efter Israels senaste illdåd.

Ett sicilianskt ordspråk att fundera på för herrarna:
"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

torsdag, juni 03, 2010

Sagan om hunden och köttbenet

En hund hade lyckats få tag på ett stort fint köttben. Han gick med köttbenet över en bro och tittade ner mot vattnet. Där såg han en annan hund, med ett minst lika stort köttben som hans eget. "Det köttbenet vill jag ha oxå" tänkte hunden och öppnade sin mun för att ta köttbenet från spegelbilden i vattnet. Men i samma stund som han öppnade munnen föll hans fina köttben i vattnet och flöt snabbt bort med strömmen.


DN: "Alliansen populärast bland unga."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Europaparlamentet är för kortare arbetstid

Via Birger Schlaug hittar jag detta:

"Europaparlamentet är övertygat om att införandet av resurseffektiv grön teknik inte räcker för att uppnå en hållbar utveckling, så länge som produktivitetsökningar tas ut som inkomstökningar. Dessutom anser parlamentet att det skulle vara klokt ur ett miljöperspektiv att låta produktivitetsvinster leda till mer fritid och kortare arbetsdagar, i stället för högre löner och ökad konsumtion."

"Det som förlöjligas i den borgerliga svenska pressen är en allmänt spridd diskussion här i EU. Det gläder mej att vi kan sprida ett mer grönt europeiskt synsätt till bakåtsträvarna i Sverige!"

/Carl Schlyter

Tycker alla folkpartister och andra EU- och tillväxtkramare att vi ska gå ur EU nu?



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

onsdag, juni 02, 2010

På grönbete...


..inte i Bregottfabriken, men utanför massafabriken.






Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Nästa år kan vi skjuta demonstranter

1931 sköts demonstrerande arbetare i Ådalen ihjäl av ditkallad militär. Sedan dess har det varit förbjudit att i Sverige använda militär mot egen befolkning. Idag tar riksdagen beslutet att det från nästa år skall vara tillåtet att sätta in landets soldater mot dess egen befolkning.
Passande nog så begraver vi samtidigt värnpliktsförsvaret och inrättar en armé med yrkessoldater. Förutom att den frivillige är en annan sorts människa än den som tvångsinkallats, så tjänar ju legosoldaten den som betalar hans sold snarare än folket, så betänkligheten inför att öppna eld mot demonstranter blir säkerligen mindre med yrkessoldater.

Det skall också bli svårare att kräva en kommunal folkomröstning. Efter beslutet idag kommer det att krävas att dubbelt så många röstberättigade skriver på för att få en omröstning till stånd.

Sedan skall tryckfrihetsförordningen ändras också. Beslutet har kritiserats för att det i princip upphäver offentlighetsprincipen.

Naturligtvis så skall vi tjudras ännu hårdare till EU.EU-medlemskapet och Lissabonfördraget blir nu grundlagsskyddat. Ännu svårare att gå ur EU alltså.

Men visst har vi härligt duktiga politiker som vill skydda oss från allt tänkande och funderande och beslutande? Det där med demokrati och yttrandefrihet är ju så krångliga saker och ändå inget som vi begriper oss på, det sköter våra fantastiskt kompetenta, alltigenom osjälviska och skandalöst lågavlönade politiker om.

En syntklassiker:



Ämnet för bloggposten hittade jag hos Scaber Nestor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag, juni 01, 2010

Kort om veckan som gick

Jaha, man ska hinna blogga också?
En vecka sedan sist, vad har hänt på den tiden?

Få se nu, vi börjar väl med att se vad våra kära statsråd har kommit med för dumheter den senaste veckan?

Näringsminister Maud Olofsson tycker mellan gnällandet om LAS att man ska ska skapa sitt eget jobb.

Utbildningsminister Björklund vill att ungdomar under 23 skall ha rejält lägre lön, de ska bara tjäna hälften så mycket som en vuxen gör.

Som kronan på verket i kategorin "arbetsmarknadspolitiska uttalanden" har vi Statsminster Reinfeldt som nu menar att "ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla"
Med tanke på Reinfeldts uttalande inför valet 2006 där han sa att: "vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb. Har vi det tror jag att vi kan få förnyat förtroende"är det ju inte konstigt att han vill att ungdomsarbetslösheten som snart är uppe i 30% ska vara en synvilla.
Hur regeringen ska dra glömskans draperi över sitt misslyckande när det gäller arbetslösheten återstår att se. Kanske att de lavinartat ökande utbetalningarna av försörjningsstöd i kommunerna och den ökande arbetslösheten också förvandlas till synvillor?


Sedan har vi ju Justitieministerkatastrofen Beatrice Ask som vill (varför vet hon tydligen inte själv) driva igenom en lag som gör det svårare att granska politiker. Som så ofta när det gäller regeringsalliansen så är det ett lagförslag som strider mot grundlagen.


Det har ju varit Eurovision Song Contest också. Det gick som vanligt inte alls för Sverige. I takt med att allt fler stater från öst och Balkan kommit med i tävlingen så har Sveriges bidrag alltmer kommit i skymundan. Vår typ av schlagermusik slår helt enkelt inte an hos de nya medlemmarna i klubben.

Enda chansen nästa år: Skicka Raubtier till ESC!


Så var det Ship to Gaza.
Terrorstaten Israel känner inga gränser tydligen. Hade något annat land betett sig som Israel gång på gång gör så hade USA för länge sedan förvandlat det landet till en grushög.

Sedan är det både fascinerande och lite otäckt att läsa tokstollarna som försvarar Israel i alla lägen.



För övrigt så har ju nu vattenståndet i älven gått ner så pass att man skulle kunna sjösätta en båt. Kanske att man tar och provkör fyrtaktaren i veckan?


Lite musik måste vi ju också ha med. Anna-Lena Löfgren gick bort nyligen och hennes "Lyckliga Gatan" är ju en riktig klassiker men när "alla andra" redan kört den, och en annan gammal och bortglömd svensktoppslåt dök upp så får vi istället minnas denna låt:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,