söndag, oktober 31, 2010

Begränsat bloggande

Bloggen lider av lite hårdvaruproblem så bloggandet och bemötandet av kommentarer kanske slirar lite för närvarande eftersom det får ske via lånad dator.

lördag, oktober 30, 2010

Politikerna och integriteten

"Det är centralt att vi som folkvalda uppträder på ett sätt som gör att vår integritet inte kan ifrågasättas" säger moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten efter Expressens avslöjande om att hon låtit sig bjudas på en resa av oljebolaget Shell.

Ändå fortsätter våra folkvalda att gång på gång uppträda på ett sådant sätt att vi måste ifrågasätta deras integritet.
Är det en följd av dumhet, arrogans eller bara girighet?

fredag, oktober 29, 2010

Jonathan Hedström till Asplöven?

"- Vi har haft en dialog" säger Asplövens sportchef angående ryktet om att Jonathan Hedström med färska meriter från Elitserien och NHL sägs vara aktuell för spel i Asplöven.

Den Skellefteåfostrade Hedström har inte riktigt lyckats i den finska högsta ligan och har förpassats till fjärdekedjan i Oulun Kärpät.

Om ryktena blir till sanning så blir detta den största bomben hittills som Magnus Lehto levererat.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag, oktober 27, 2010

Tiden bara flyger iväg

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säga. Alla vet vi ju också hur tiden bara släpar sig fram med snigelfart när man är uttråkad.

Ett gott skratt förlänger livet sägs det också, men med resonemanget i föregående stycke så skall man väl mest ha tråkigt för att ha ett långt liv?

Men nu var det inte frågan om att ha roligt eller tråkigt som det skulle handla om. Däremot att förundras hur fort dagar, veckor och månader förvandlas till år. År som bara flyger iväg så att man plötsligt kan konstatera att det idag är på dagen 18 år sedan jag blev pappa för första gången.

Helt otroligt vad tiden går!

En (inte så) fridens man

Centerpartiets gruppledare i landstinget, Erik Berg, har av Centerpartiets säkerhetsavdelning (!) polisanmälts som misstänkt för ofredande och hemfridsbrott hos partikollegan Christina Simonsson.
Simonsson säger att Berg gjort oönskade besök i hennes hem och på arbetsplatsen.
Även Camilla Hansén, gruppledare för Centerpartiet i Luleå, säger att hon ofredats av Erik Berg.
Detta har tydligen förekommit en längre tid.

"Jag är i grunden en fridens man" säger Berg i NSD.

Men tydligen så bär den tjänstledige polismannen inom sig en mörk passagerare som ibland tar kommandot.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dags för staten att utöva sitt våldsmonopol på Ekfors Kraft

"Elpatronen" Mikael Styrman fortsätter kriget mot myndigheterna, och de stackars satar som råkar vara bosatta i den del av Tornedalen där Ekfors Kraft innehar koncession för elnätet, är de som får leva i otrygghet och riskerar att hamna i kläm ordentligt.

Efter att tvångsförvaltningen av Ekfors Kraft trätt i kraft odugligförklarade Styrman på sin blogg tvångsförvaltaren Johan Gullesjö och menade även att: "kanske är det ett uppdrag som man inte bör åta sig utan att ha både gravplats utsedd och testamente skrivet". Uppmärksamheten som detta uttalande ledde till i media berodde enligt Styrman på korrumperad press och en "maktslickande" journalist.

När sedan tvångsförvaltaren meddelade att det är till dem som kunderna ska betala den elräkning som kommit från Ekfors Kraft dröjde det inte länge innan Ekfors Energi AB (observera bolagsnamnet) skickade ut ett informationsbrev till kunderna med formuleringen: "Kunder som inte betalat sin räkning till Ekfors kommer därför att kopplas bort från nätet."

Detta skapade naturligtvis stor oro hos kunderna, som nu riskerade att bli utan ström även i det fall de betalat räkningen (till tvångsförvaltaren) eller riskerar att få betala samma räkning två gånger (ifall de betalat till Ekfors). Så pass stor oro att vissa valt att betala till både Ekfors och tvångsförvaltaren.
Tvångsförvaltarens besked om att " -Mikael Styrman har ingen rätt att stänga av strömmen. Och skulle han göra det så kommer jag att göra en polisanmälan för brott, sedan kommer jag att slå på strömmen igen" räcker nog inte för att lugna de som oroar sig för sin elförsörjning så länge som Styrman faktiskt sitter på strömbrytaren.

Oron minskade inte direkt när Övertorneås kommunalråd igår plötsligt gjorde en kovändning i betalningsfrågan. Det tidigare beskedet "-Vi kommer att betala till tvångsförvaltaren. Vi har gjort den bedömningen av lagen att det är rätt" ändrades igår till: "Vi har beslutat att betala fakturan till Ekfors. En faktura ska betalas senast i morgon"

Det avgående kommunalrådet, som tidigare skrivit på ett in-blancokontrakt om vägbelysning med Ekfors Kraft, väljer nu tydligen rättshaveristen och skattebrottslingen Styrmans sida i hans konflikt mot svenska staten i form av dess myndigheter Skattemyndigheten och Energimarknadsinspektionen.

Häpnadsväckande agerande!
Men vad är väl annat att vänta av en som varit Maud Olofssons närmaste medarbetare?

Maud Olofsson ja. Redan 2006 hade näringsministern chansen att göra slut på denna "el-såpa". Efter att först skyllt på den förra socialdemokratiska regeringen (som vanligt) när saken togs upp i riksdagen så meddelade Olofsson sedan efter en träff med Mikael Styrman, att hon såg en lösning på frågan. Idag fyra år senare gäckar herr elpatronen fortfarande myndigheterna

Nu är det hög tid att staten sätter ner foten, och det ordentligt, och tar itu med denna fråga omedelbart. Folk i Tornedalen ska inte behöva ligga sömnlösa av oro på grund av någon Narcissus Maximus Paranoia.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

onsdag, oktober 20, 2010

Lite grann ska väl en arbetare tåla?

Det varnades för kassakvitton i medierna för en tid sedan:
"Enligt en studie från forskare i Boston fanns höga nivåer av bisfenol A i åtta av tio kassakvitton"

Ett forskarlag i Schweiz har också kunnat visa att det hormonstörande ämnet förs över från kvittot till huden. Monica Lind, docent i miljömedicin vid Uppsala Universitet, hoppas kunna göra en studie för att undersöka hur exempelvis kassapersonal påverkas.

Men hur mår grabbarna och tjejerna som kör bestrykningsmaskinen som gör detta papper? På bara någon minut hanterar de nog mångdubbelt större mängder av detta papper än en kassörska gör under hela sin livstid.

För att inte tala om smetkockarna!

Tänk om någon skulle undersöka hur de påverkas.

Anders Carlgren talar om försiktighetsprincipen och vill ha ett snabbt förbud för bisfenol A i nappflaskor men att förbjuda bisfenol för att skydda pappersarbetarna som hanterar tonvis av ämnet dagligen är tydligen inte aktuellt.

Lite cancer, hjärt- kärlsjukdomar och diabetes samt störd fortplantningsförmåga skall tydligen en riktig industriarbetare tåla.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag, oktober 19, 2010

En ynklig tomhylsa

Mannen som vägrade att bära vapen under sin värnplikt, ynkryggen till Försvarsminister Sten Tolgfors, har inte bara mage att som fd vapenvägrare skicka iväg våra svenska soldater till ett avlägset land som vi inte har något otalt med, för att döda och bli dödade i ett helt omöjligt krigsuppdrag som aldrig kan vinnas.
Han har heller inte ryggrad nog att stå upp och ta ansvar för konsekvenserna av det beslut som han och regeringen har tagit om att skicka trupper till Afghanistan. Istället lägger han ansvaret på de som är emot kriget och menar att truppernas säkerhet äventyras så länge den politiska debatten om insatsen pågår.

Det är ohederligt, ynkligt och fegt av Tolgfors.

Det är Försvarsminister Tolgfors tillsammans med regeringen som har det största ansvaret för att svenska soldater dödas i Afghanistan. Inte de som är emot kriget.

Lägg märke till att retoriken om kriget alltmer börjar låta som den amerikanska huvudlöst patriotiska där den som inte uttalar sitt stöd för kriget "sviker våra pojkar därborta"

Regeringen har skickat stridande förband till kriget i Afghanistan i ett syfte: För att Sverige ska ses som en "trovärdig internationell aktör" i USA:s ögon. Därför, och endast därför har sex svenska soldater offrat livet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, oktober 15, 2010

Även 1010 gick i stöpet

"Bra sömn förbättrar hjärnans funktion" hette förra inlägget som med facit i handen blev en bekräftelse på hur dåligt hjärnan fungerar när man sovit för lite.
Saken är den att jag denna vecka missade inte bara att uppmärksamma mitt inlägg nummer 1000 på denna blogg, utan jag missade även att påpeka detta genom att jag missade att publicera ett planerat specialinlägg nummer 1010 med just 1010 som rubrik. Där skulle jag uppmärksamma min miss och samtidigt repriserat ett par av mina bästa inlägg.

Lycka till nästa gång, säger jag till mig själv.

Och för er som har gjort läxan i föregående inlägg bjuder jag på en bild på Monica Belluci.

(OBS. Endast för er som gjort läxan, ni andra får blunda):


Bra sömn förbättrar hjärnans funktion

Efter en vecka med nattskift så visar saldot på sömnkontot som vanligt ilsket röda siffror. Ambitionerna med ett långt och välskrivet blogginlägg på fredagskvällen minskade i samma takt som kycklingen som utgjorde fredagsmiddagen dunsade ner i den ack så tomma magsäcken.
Medan magmusklerna arbetar med att processa födointaget till energi och samtidigt propsar på mera energi, i form av ökat blodflöde för att utföra sitt arbete, från de stackars utmattade hjärncellerna får den lilla energin som återstår gå till att fundera på om man skall slockna i tv-soffan till Bruce Willis och Monica Belluci i "Tears of the sun" eller Tom Cruise i " Minority Report"

Eller kanske rent av att de sista vakna hjärncellerna samsas och beodrar resten av kroppen att uppsöka vila innan dess?

Eftersom här inte blir något rejält inlägg så blir fredagsläxan för samtliga läsare av denna blogg att istället läsa Jinges fredagsspaning om en förändrad verklighetsbild.

Så skrid nu till verket, speciellt ni som annars inte skulle läsa vad Jinge skriver.

Läs också om hur du tar hand om din hjärna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

torsdag, oktober 14, 2010

State of the nation

Läget i nationen Sverige är som följer:

Vi har en regering som låtsas tro att skattesänkningar är lösningen på alla problem.
Vi har en riksdag där majoriteten verkar tro att skattesänkningar är lösningen på alla problem.
Vi har ett nationalistiskt parti som tror att alla problem beror på invandringen.
Slutligen så har vi en opposition som är helt vilse.

Voj-voj!

På tal om politiker så var jag ute på nätet och tittade runt lite om isbrytaren Oden (Lite kuriosa: Oden var den sista båten som byggdes på Arendalsvarvet, beställdes som ett örlogsfartyg och är därför utrustad med 4 st kanonbrunnar) när jag ramlade över ett gammalt nyhetsklipp där Maud Olofsson på ett tydligt sätt visar hur det går till när politikerna ägnar sig åt sin paradgren nummer 1: Att svara på en annan fråga än den som ställs.

På frågan om hur hon ser på att Oden hyrts ut till oljebolaget Exxon Mobil för den kontroversiella oljeprospekteringen i Arktis blir svaret: "-Jag kan inte kommentera, jag har inte följt ärendet men jag tycker överhuvudtaget alla måste bidra till att minska koldioxidutsläppen"

Que? Minska koldioxidutsläppen?

Länk till inslaget

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag, oktober 13, 2010

Tillbaka

Efter en paus påkallad av någon sorts utbrändhet parad med besvikelse, över det faktum att en stor del av landets befolkning uppenbarligen skiter i det mesta bara lönebeskedets nettoutbetalning visar någon hundralapp mer, så skall det till lite moderat empatilöshet för att kicka igång en igen.

Detta i form av Tyresö-moderaten Maria Hagbom som svarar på kommentarer på sitt blogginlägg där hon hyllar Christina Husmark Pehrsson och Gunnar Axén för sjukförsäkringsreformen:

"Men sitta och leta upp bloggar som skriver om sjukförsäkringen och kommentera under alla dygnets timmar på olika sätt och väldigt välartikulerat – det har ni en väldigt god förmåga att göra. Med den energin och förmågan kan jag ju också se att ni verkar ha en väldigt god arbetsförmåga också"

Skall vi gissa att efter en mandatperiod till med en moderatledd regering så kommer Sverige att ha världens mest arbetsföra befolkning och regeringen har fått ner antalet långtidssjukskrivna till noll?



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

onsdag, oktober 06, 2010

De icke-rasistiska Sverigedemokraterna

Aftonbladet:
"Biskop Eva Brunne fördömde rasism och pratade om demonstrationerna.
Då reste sig alla sverigedemokraterna och lämnade Storkyrkan"


Sverigedemokraterna påstår ju att de inte är ett rasistiskt parti, varför reser de sig då och går i protest när biskopen fördömer rasism?

De tycker tydligen inte att rasism skall bekämpas eftersom de gick i protest.
Om man nu inte är rasist så borde man ju vara för att bekämpa rasismen?

Och om man då inte vill bekämpa rasismen så borde man ju följdaktligen vara FÖR rasism!

Och vad är man om man är för rasism, om inte just rasist?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Farled Norr

När man känner lite dåligt samvete för att man inte uppdaterar sin blogg nog ofta, vad gör man då?
Jo man drar igång en blogg till!
Jag har startat en blogg där jag kommer att lägga ut mina bilder på båtar. Dels de jag kommer att fota framöver men även sådant jag grävt upp från mitt arkiv.

Så den som är intresserad av båtar kan gå in på Farled Norr och titta på mina bilder.
Länken kommer att finnas i länklistan.

Det var det som var projektet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Firefly-test

Länge sedan man gjorde ett sådant här test.
Vem är jag i Firefly?

Your results:
You are Malcolm Reynolds (Captain)


Honest and a defender of the innocent.
You sometimes make mistakes in judgment
but you are generally good and
would protect your crew from harm.



Click here to take the Serenity Personality Quiz

Asplöven vann på T.K.O

Det är inte bara att hämta poäng i Arena Polarica, det fick storfavoriterna Björklöven erfara när Asplöven efter förlängning gick segrande ur kvällens drabbning.
3-2 skrevs slutresultatet till. Segerorganisatör var Shawn Snider som assisterade till hemmalagets båda mål under ordinarie speltid och sedan avgjorde med sitt mål i förlängningen.

Verkar ha varit en härlig tillställning, synd att man inte var där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, oktober 05, 2010

Projekt pågår

Hinner inte blogga här just nu. Ett nytt projekt är just sjösatt och kräver sin tid.
Återkommer i ärendet inom några dagar.

söndag, oktober 03, 2010

Några klipp från YouTube

Några jobbrelaterade klipp från YouTube.
En titt in i mesaugnen:



Lite manuell sotning av sodapannan:



Övertryck i sodapannan efter att en rökgasfläkt lagt av:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

lördag, oktober 02, 2010

"Alltid redlös!"

Den oförglömlige Martin Ljung har stämplat ut. Till hans minne lyssnar vi på en klassiker som snurrade i radiogrammofonen när man var liten:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,